Search by category:
Egyéb kategória

Jövő héttől újra lehetséges a beteglátogatás a komáromi kórházban

Jövő héttől újra lehetséges a beteglátogatás a komáromi kórházban
Vataščin Péter
2021. 05. 14., p – 14:45

2021. május 14., péntek – 16:42
Friss ikon
Off

Törzs

A beteglátogatás hosszú hónapokig tilos volt nálunk az első és a második hullám idején is. Minimális számú kivételben részesítettük a haldokló pácienseket, hogy el tudjanak tőlük búcsúzni a hozzátartozóik. Hétfőtől – összhangban az egészségügyi tárca új szabályaival – lehetővé tesszük a beteglátogatást a feltételeknek eleget tevő, kiválasztott rokonok számára” – fejtette ki Miroslav Jaška igazgató, aki szerint a következő napokban még pontosítani fogják a feltételeket.

A jelenlegi állás szerint a beteget egyszerre csak egy hozzátartozó látogathatja meg. Erre minden nap lesz lehetőség 14.00 és 16.00 között. Az adott személynek igazolnia kell, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást, vagy hogy már átesett a fertőzésen, ugyanakkor bebocsájtást lehet nyerni 24 óránál nem régebbi antigén- vagy 72 órás PCR-teszttel is, amennyiben azok eredménye negatív. A látogatás betegenként legfeljebb 30 percig tarthat, s ugyancsak szükség van a reszpirátor használatára és a kézfertőtlenítésre is.

A komáromi kórház engedélyezi, hogy az apák is jelen legyenek a szüléseknél, azonban nekik valamivel szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük. Attól függetlenül, hogy megkapták-e már az oltást vagy kigyógyultak-e a Covidból, az előbb leírt érvényességi idők figyelembevételével kötelezően fel kell mutatniuk a negatív teszteredményről szóló igazolást is.

A kórház oltópontján most szombaton és vasárnap is 1000-1000 embert oltanak be. Már csaknem az összes időpont foglalt, ám még van néhány szabad hely. Regisztrálni a szokásos módon, a korona.gov.sk holnapon lehet.

(AGEL)

Bevezető
Komárom |

A látogatási tilalmat május 17-ével oldják fel, ám a hozzátartozóknak szigorú feltételeknek kell megfelelniük. Az enyhítés egyedül a Covid-osztályra nem érvényes.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment