Search by category:
Egyéb kategória

Premier League – A Liverpool győzni tudott a Manchester United otthonában

Premier League – A Liverpool győzni tudott a Manchester United otthonában
Mészáros Richárd
2021. 05. 14., p – 07:21

2021. május 14., péntek – 07:24
Friss ikon
Off

Törzs

A tizedik percben a Premier League történetének ezredik öngóljával került előnybe a Manchester, miután Nathaniel Phillips lábáról pattant a labda a hálóba. Diogo Jota egyenlítését követően Roberto Firmino a szünet előtt és után is betalált, ekkor eldőlni látszott a rangadó, ám Marcus Rashford a 68. percben csökkentette a hazaiak hátrányát. A végeredményt Mohamed Szalah állította be a 90. percben.

A Liverpool legutóbb 2014 márciusában tudott bajnoki meccset nyerni a Manchester United vendégeként. Sikere kulcsfontosságú lehet a Bajnokok Ligája-szereplés kiharcolásában.

A meccset eredetileg május 2-án rendezték volna, de végül rendbontás miatt elhalasztották: a manchesteri szurkolók az Old Trafford környékén transzparenseket kihúzva, görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer-család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt európai Szuperliga – amelyhez a Manchester United is csatlakozott – csak olaj volt számukra a tűzre. A kezdés előtt egy órával több száz szurkoló egy alagúton át – néhány fémkordont félredobva – bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben. A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, majd bejelentették, hogy biztonsági okokból elmarad a találkozó.

Csütörtökön is több száz szurkoló tiltakozott az Old Trafford mellett, a transzparensek és a görögtüzek most is előkerültek, és bár ezúttal erősebb volt a rendőri készültség, a rendfenntartóknak csak két ember őrizetbe vétele erejéig kellett közbeavatkozniuk.

Bevezető

A Liverpool FC 4–2-re nyert a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment