Search by category:
Egyéb kategória

Nimfák költöztek a Limes Galériába

Nimfák költöztek a Limes Galériába
Vataščin Péter
2021. 05. 15., szo – 11:23

2021. május 15., szombat – 13:21
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogyan más kulturális intézmények, úgy a komáromi Limes Galéria is hosszú „aszály” után nyílt meg újra. Hogy a hatás teljes legyen, kisebb tömeg gyűlt össze a három művész közös, eredetileg januárra tervezett tárlatának megnyitóján. Stubendek István és Zsákovics László közreműködésével a Fél/Sziget-duónak köszönhetően zenei része is volt a pénteki programnak. A galéria a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületével közösen hozta tető alá a kiállítást.

Komárom

Leírás

A Fél/Sziget-duó fellépése

A szép megjelenítése

Szabó Bodó Renáta művészettörténész, a kiállítás kurátora érzékletes és elvont gondolatmenettel vezette be a jelenlevőket a három művész világába. A járvány okozta közhangulatot, amelyben „eláraszt minket a testvesztés szorongása”, több szempont alapján írta körül, majd azzal szembehelyezte a kiállított festményeken megjelenített széppel, egyenként jellemezve a három alkotó műveit.

A galéria vezetője, Farkas Veronika kiemelte, hogy a képek túlnyomó többségén a nő képviseli a szépséget, majd megjegyezte, a nimfák a természetben megtalálható szép fontos hordozói a görög mitológiában: „Itt, a mi művészeinknél is a maradandó szépség továbbítását láthatjuk a műveken.”

A kiállítás június 5-ig tekinthető meg a Limes Galériában.

Bevezető
Komárom |

Nympha címmel nyílt kiállítás Komáromban, amely három alkotó, Hajnovics Márta, Csémy Olivér és Kopócs Tibor műveit sorakoztatta fel az egykori katonatemplom inspiratív terében.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment