Search by category:
Egyéb kategória

Remizett a Duklával a KFC

Remizett a Duklával a KFC
Mészáros György
2021. 05. 16., v – 18:32

2021. május 16., vasárnap – 18:50
Friss ikon
Off

Törzs

A mérkőzést a vendégek kezdték lendületesebben. Ha náluk volt a labda, az egész csapat meglódult a komáromi kapu felé. A 9. percben egy gyors hárompasszos besztercei támadás végén a tizenhatos sarkától Starší eresztett meg a felső sarokba tartó erős lövést, amelyet Bréda reflexszerűen öklözött vissza a mezőnybe. A válasz nem váratott sokáig magára, a hazaiak a következő percben hasonlóképpen veszélyeztették a vendégek kapuját, Pastorek lövése suhant el a bal kapufa mellett. A 21. percben vendégrészről Willwéber került helyzetbe, aki egyből lőtt laposan, de labdája centiméterekkel elkerülte a bal alsó sarkat. Erre megint jött a komáromi válasz a 23. percben, Domonkos lőtt élesen, de Hruška kapus résen volt. A támadófocit igazolta a 26. percben a hazaiak gyors támadása is, melynek végen a kifutó kapus felett Bayeminek majdnem sikerült a kapuba emelni a labdát. Ezután néhány percre enyhült az iram, de a félidő vége felé Pastoreknak volt még egy helyzete.

A második félidő elején a vendégek ismét fergeteges iramot diktáltak. Ha elvesztették a labdát, azonnal szerelni próbáltak – gyakran sikerrel –, s Bréda kapusnak egyre több volt a teendője a kapuban. Az 50. percben a jobb oldalon a vendégek támadói a hazai védelem mögé kerültek, Polievka pontos passza után Starší 12 méterről éles lapos lövéssel a bal kapufát találta el. A 60. percben ismét gólveszély volt a komáromi kapu előtt. Jackuliak lehagyta védőit, egyedül tört kapura, de picit hosszan szöktette magát. A vendégek egyre nagyobb elszántsággal támadtak, és a 63. percben Kvocera helyezett lövését tolta a léc fölé Bréda. 
A komáromiak mestere, Németh Szilárd a 65. percben két friss játékost, Krelát és Doktoríkot küldte pályára az addig sokat dolgozó Pastorek és Matics helyett, ezzel megélénkült a hazaiak játéka. A 70. percben Krela a komáromi térfélről egy hosszú pontos passzal szöktette Bayemit, aki lehagyva védőjét, a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba gurított – 1:0. A hazaiak öröme nem tartott sokáig, mert a 74. percben Willwéber közelről a felső sarokba emelt – 1:1. Az utolsó negyedórában mindkét csapatnak voltak kecsegtető helyzetei, amelyekből nem született gól, így a mérkőzés igazságos döntetlennel végződött. 

Németh Szilárd elégedett volt a bajnoki után: „Nehéz meccsen, nem esélyesként remiztünk, a vendégek a bajnoki cím legfőbb várományosainak számítottak. Amit a meccs előtt taktikailag megbeszéltünk, a fiúk a pályán teljesítették. A hátvédsorunkból fontos emberek hiányoztak, ez érződött a játékunkon.”
 

Bevezető

A II. labdarúgóliga utolsó előtti, 29. fordulójában a komáromiak hazai pályán 1:1-es döntetlent játszottak az elsőségre pályázó beszter-cebányaiak ellen, ami azt is jelentette, hogy a bajnoki címet történetük során először a liptószentmiklósiak hódították el. A mérkőzést – először az évben – korlátozott számú néző előtt játszották.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment