Search by category:
Egyéb kategória

Koronavírus-fertőzöttek az érsekújvári alapiskolában

Koronavírus-fertőzöttek az érsekújvári alapiskolában
Mészáros Richárd
2021. 05. 17., h – 14:07

2021. május 17., hétfő – 14:22
Friss ikon
Off

Törzs

Priskin Zoltán iskolaigazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy a járási székhely egyetlen magyar alapiskolájában az 5. A és B osztály már a múlt héten is karanténban volt, és karanténba kerültek azok az alsó tagozatos tanulók is, akiknek az idősebb testvérük valamelyik említett osztály tanulója. Az iskola vezetése úgy döntött, hogy ezen a héten is karanténban marad a két ötödik osztály valamennyi tanulója és a többi felső tagozatos tanuló távoktatásban részesül. Az alsó tagozaton továbbra is folytatják a jelenléti oktatást.

„Múlt csütörtökön kezdtük volna a tanulóink gargarizálással történő antigéntesztelését, de azt központilag leállították. Szoros és folyamatos kapcsolatban vagyunk az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal dolgozóival, és mindenben szigorúan követjük az utasításaikat”

– hangsúlyozta Priskin Zoltán.

Érsekújvárban május 15-én hat tesztelőpontot nyitott az önkormányzat a fenntartása alá tartozó alapiskolákban, és 1 676 antigén tesztet végeztek el. Hét esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,42 százalékos fertőzöttségi arányt jelent a járási székhelyen. Az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint május 7-től május 13-ig összesen 33 koronavírus személyt tartanak nyilván a városban. Az Érsekújvári járás már a rózsaszín régiók közé tartozik.

Bevezető
Érsekújvár |

Öt felső tagozatos tanulónál és két pedagógusnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a Czuczor Gergely Alapiskolában a legutóbbi szűrővizsgálat során.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment