Search by category:
Egyéb kategória

Likérék az Eb után hozzák meg a döntést a négyesről

Likérék az Eb után hozzák meg a döntést a négyesről
Orosky Tamás
2021. 05. 18., k – 18:03

2021. május 19., szerda – 16:35
Friss ikon
Off

Törzs

Hogyan értékeli a K4-es egység, Samuel Baláž, Denis Myšák, Vlček Erik, Botek Ádám) 6. helyét az olimpiai 500 méteren?

Az előfutam és a döntő között nem volt nagy különbség. Myšák és Botek K2 1000-en is indult, és csak 58 percük volt a négyes döntőjéig. Ráadásul szembeszél is nehezítette a négyes dolgát 500-on, akik így is sokáig a harmadik helyen álltak, de a végén belebillentek. Ugyanakkor most nem volt fontos a helyezés, hanem az a tény, hogy a spanyolokkal és a németekkel együtt a legjobbak közé tartozunk továbbra is. Az Európa-bajnokságon majd Erik helyett Zalka Csabát akarjuk kipróbálni. Azaz most nem akarok semmi biztosat kijelenteni, az Eb után három nappal majd meghozzuk a döntést a tokiói négyes összetételéről. 

Meglepte önt Denis Myšák és Botek Ádám K2 1000-en elért szegedi harmadik helye?

Picit meglepett, szépen teljesítettek a fiúk. Nagyon keményen nekiugrottak a versenynek. A táv közepe felé nem működött teljesen olajozottan az egység, ami érthető, mivel nem is edzettek rá speciálisan. Myšák egy héttel korábban a hazai válogatón is ugyanilyen jól teljesített K1 1000 méteren, amit megnyert. Ami jelzi, hogy jól felkészültek a fiúk a szezonra.

Vlček Erik a sérülése miatti hosszú kihagyás után versenyzett a válogatón, majd a vk-n. Azt a teljesítményt nyújtotta, amit várt tőle?

Erik azt hozza, amit megszoktunk tőle, kezd visszatérni önmaga régi formájához, és mint mindig, javuló tendenciát mutat a teljesítménye. 

Védencei közül Lisa Maria Gamsjäger a vk előtti olimpiai pótkvalifikációs versenyen indult, de nem sikerült kiharcolnia a részvételt Tokióban.

Lisa esetében van egy pici lemaradás, nincs egy éve, hogy velünk készül. Azután jött át hozzánk Magyarországról, hogy ott egy évet kihagyott. Nagyon jó alapanyag a munkához, lehet vele dolgozni. Az, hogy 21 évesen lemaradt egy olimpiáról, nem tragédia, az U23-as kategóriában is vár rá nem egy verseny, s aztán majd jöhetnek a felnőtt világversenyek is.

Bevezető

A kajak-kenu nemzetközi versenyszezonja a hétvégi szegedi világkupaversennyel indult, júniusban a poznani Európa-bajnoksággal folytatódik, majd júliusban jön a csúcspont a tokiói olimpiával. Likér Péter edzővel az első állomás eseményeiről beszélgettünk röviden.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment