Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: Hétfőtől e-mailben lehet kérni az oltási igazolást

Lengvarský: Hétfőtől e-mailben lehet kérni az oltási igazolást
Hegedűs Norbert
2021. 05. 20., cs – 15:57

2021. május 20., csütörtök – 15:57
Friss ikon
Off

Törzs

Az egészségügyi minisztérium tárgyal az egészségbiztosítókkal arról, hogy az emberek közvetlenül a biztosító alkalmazásán keresztül kaphassák meg a tanúsítványt. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) ezt a pozsonyi nemzeti futballstadionban (NFŠ) működő nagy kapacitású oltóközpontban tett látogatása során jelentette be.

A tanúsítvány kiadásához minden technikai feltétel adott – mondta Lengvarský. Az egészségügyi minisztérium az oltóközpontokkal egyeztet arról, hogy a különböző típusú igazolásokat egyetlen tanúsítvány váltsa fel.

oltási igazolás

Leírás

Így fog kinézni a dokumentum

Tomáš Szalay Pozsony megyei tisztiorvos, a megyei hivatal egészségügyi részlegének igazgatója úgy véli, a beoltottságot igazoló úgynevezett zöld útlevelet június végén már megkaphatják az érintettek. Szalay arra kéri az embereket, ne menjenek az oltóközpontba a nemzetközi oltási igazolásokért. „Ott nincs idő erre. Minden másodpercük be van osztva” – zárta Szalay.

Csütörtökön az AstraZeneca vakcina második adagjával oltanak a stadionban felállított oltóközpontban. Egyre többen jelentkeznek olyanok, akiket tíz hét elteltével sem hívtak a második oltás beadására. Szalay közölte, nekik a megyei hivatal honlapján található űrlapon keresztül kell jelentkezniük az oltásra. „Elég nehéz kezelni azt a helyzetet, amikor sokan anélkül mennek oltásra, hogy időpontot kaptak volna” – közölte az orvos. Az oltóközpont ellenőrzi a kitöltött űrlapot, és SMS-ben küld értesítést az időpontról. „A múlt héten körülbelül 300 olyan embert oltottunk be ilyen módon, akik nem kaptak SMS-t” – mondta Szalay.

Az egészségügyi miniszter elmondta, foglalkozniuk kell azzal is, hogy több ezren lemondták az AstraZeneca második oltását. A szakértők feladata eldönteni, hogy ilyen esetben engedélyezhető-e egy másik gyártó vakcinájának beadása. Lengvarský hozzátette, ilyenkor sem lehet probléma a tanúsítvány kiadásával.

A miniszter elismerően szólt a pozsonyi oltóközpontról, amiért képes volt megbirkózni azzal, hogy ilyen sokan jelentkeztek oltásra. Elmondása szerint az ott dolgozók nagyon színvonalas munkát végeznek, és ismételten arra kérte az embereket, jelentkezzenek a COVID-19 elleni védőoltásra.

Pozsony megyében nagy az érdeklődés a védőoltások iránt – mondta Juraj Štekláč egészségügyért felelős megyei alelnök. Patrícia Mešťan, a megyei hivatal vezetője elmondta, jelenleg 60 ezer regisztrált vár az első adagra, és 90 ezren a másodikra.

Bevezető

Hétfőtől (május 24.) a korona.gov.sk oldalon elérhető lesz az az e-mail-cím, ahol kérni lehet a nemzetközi oltási igazolást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment