Search by category:
Egyéb kategória

Újra szondys diák nyerte a váci szónokversenyt!

Újra szondys diák nyerte a váci szónokversenyt!
Iskola utca
2021. 05. 20., cs – 12:39

2021. május 20., csütörtök – 13:18
Friss ikon
Off

Törzs
Fagyas Veronika

Leírás

Fagyas Veronika harmadikos diák lett a szónokverseny győztese (Fotó: SZGYG)

A Váci Madách Imre Gimnázium kilencedik alkalommal – a járványhelyzetre való tekintettel online formában – rendezte meg a Madách-szónokversenyt 2021. április 28-án.

A verseny célja a középiskolás diákok számára lehetőséget adni arra, hogy szónoki tehetségüket gyakorolják és bemutassák.

A téma aktuális volt: „Okoskütyük” vagy a nyomtatott könyvek? Felválthatja-e a digitális adathordozók használata a nyomtatott könyvek népszerűségét? A diákoknak három percben kellett kifejteni a véleményüket.

A megmérettetésen a váci középiskolák, valamint az ipolysági Szondy György Gimnázium diákjai vettek részt. Összesen 11 középiskolás rétor, köztük ketten szondysok: Fagyas Veronika és Hajdú Ferenc Bence.

Hajdú Ferenc Bence

Leírás

Az elsős Hajdú Ferenc Bence az 5. helyen végzett (Fotó: SZGYG)

A zsűri neves szakemberekből állt, tagja volt többek között dr. Bóna Judit, az ELTE BTK Fonetikai Tanszékének docense és Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, az ELTE tanára is.

A IX. Madách-szónokversenyt Fagyas Veronika, az ipolysági Szondy György Gimnázium harmadikos diákja nyerte. Az elsős Hajdú Ferenc Bence pedig az 5. helyen végzett. A diákokat Tóth Tibor tanár úr készítette fel a szónokversenyre.

Igazán büszkék lehetünk ipolysági diákjainkra, mert bebizonyították, hogy szónoklásban (is) maguk mögött hagyják a neves magyarországi középiskolák tanulóit. Gratulálunk! (TT)

Bevezető
Ipolyság |

A Madách-szónokversenyben idén Fagyas Veronika, az ipolysági Szondy György Gimnázium harmadikos diákja vitte el a pálmát.

Település / hely
Ipolyság

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment