Search by category:
Egyéb kategória

Vizes Eb – Milák minden idők második legjobb úszásával nyert, Kenderesi harmadik

Vizes Eb – Milák minden idők második legjobb úszásával nyert, Kenderesi harmadik
Hegedűs Norbert
2021. 05. 20., cs – 08:26

2021. május 20., csütörtök – 08:44
Friss ikon
Off

Törzs

Milák a szám címvédőjeként ugrott medencébe, azok után, hogy az elődöntőben kikapott Kenderesitől. A fináléban Milák kezdett óriási lendülettel – 50 méteren világcsúcsának részidején belül volt -, de 100-nál az olasz Federico Burdisso beérte, mindössze két századra megközelítette őt. Az utolsó 50-re fordulva Miláknak már több mint egy másodperc előnye volt, Kenderesi csak negyedikként tempózott ekkor. A Honvéd klasszisa szinte hihetetlen, 29.34-es utolsó 50-et jött, ehhez a „legközelebb” Kenderesi járt 30.09-cel, melynek köszönhetően előbbi saját világcsúcsára is veszélyes volt, utóbbi pedig a bronzérmet nyert.

Női 200 méter pillangón Kapás Boglárka akárcsak reggel, este is magabiztos úszással utasította maga mögé a mezőnyt, 2:07.25 perccel „bérelte ki” csütörtökre a legjobbnak járó 4-es pályát. Hosszú Katinka, aki ebben a számban háromszoros világbajnoki bronzérmes, a délelőttinél gyengébb idővel (2:08.75) ugyan, de megnyerte futamát és másodikként várja a finálét.

Férfi 200 méter vegyesen a rekordot jelentő tizedik Európa-bajnokságán szereplő Cseh László, akinek az olimpiai védettség megszerzése szempontjából is fontos a viadal, egyetlen századdal úszott jobb időt, mint délelőtt, így 1:58.45 perccel csapott célba. A második futamban kapott helyet a 18 esztendős Kós Hubert, aki saját junior világcsúcsából (1:57.58) több mint fél másodpercet faragva, 1:56.99 perccel utasította maga mögé a mezőnyt. Ez az idő egyébként a világ idei ötödik legjobbja. Kós a legjobb, Cseh pedig a hetedik eredménnyel jutott a csütörtöki döntőbe.

A magyarok hét éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a második helyen végzett.

Bevezető

Milák Kristóf minden idők második legjobb eredményével nyert, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett férfi 200 méter pillangón a budapesti vizes Európa-bajnokságon, amelynek szerdai elődöntőiből Kós Hubert és Kapás Boglárka is az első helyen jutott száma csütörtöki döntőjébe.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment