Search by category:
Egyéb kategória

DAC: a szezonzárón sem hiányzik a motiváció

DAC: a szezonzárón sem hiányzik a motiváció
Orosky Tamás
2021. 05. 21., p – 17:40

2021. május 22., szombat – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Nézők a két fordulóval ezelőtti, zsolnaiak elleni meccsen lehettek az idényben először a lelátókon, akkor 17 szurkoló vállalta, hogy eleget tesz a nem kevés és anyagilag megterhelő hivatalos szabályoknak. Az enyhítéseknek köszönhetően szombaton legfeljebb 500-an látogathatnak ki a bajnokira, amelyen újabb dunaszerdahelyi rekorddöntésnek szoríthatnak: az eddig megszerzett 62 pont eggyel marad el a DAC eddigi történelmi csúcsától. Sőt, ha a házi góllistát vezető Eric Ramírez mesterhármast érne el, úgy beállítaná Pavol Diňa sárga-kék mezben elért 19 gólos rekordját az 1993/94-es idényből.

„Minőségi a támadójátékunk, igyekszünk offenzív futballt produkálni, és boldog vagyok, hogy gyakran betalálunk az ellenfelek kapujába. Bízom benne, hogy az utolsó fordulóban is sikerül gólokat szereznünk. Minden lényegi kérdés eldőlt már, de ez nem jelenti azt, hogy hiányzik a motiváció. Végre ismét lehetnek szurkolók a stadionban, még ha csak kis számban is. Igyekezni fogunk jó teljesítményt nyújtani és megmutatni nekik, hogy megérdemelt a második helyünk” – jelentette ki Dominik Kružliak csapatkapitány a klub honlapjának.

A felsőházi „odavágón” márciusban a nagyszombatiak 3:2-re nyertek a DAC ellen (g.: Cabral, Yusuf, Risztovszki, ill. Ramírez, Taiwo). Az alapszakaszban viszont mindkétszer a sárga-kékek nyertek, idegenben 2:0-ra (Ramírez, Nicolaescu), a MOL Arénában augusztusban 2:1-re (Ramírez 2, ill. Pačinda). Összességében a 65. egymás elleni meccsük következik, az eddigi mérleg a Spartaknak kedvez: ők 28-szor, a DAC 21-szer nyert (15 döntetlen mellett). (ot, fcdac.sk)

Bevezető
Dunaszerdahely |

„Akár” 500 néző is lehet a MOL Arénában a labdarúgó Fortuna Liga idényzáróján szombat este (19.00), amikor a a DAC a nagyszombatiakat fogadja a felsőházi rájátszás 10. fordulójában.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment