Search by category:
Egyéb kategória

A DAC győzelemmel zárta a szezont

A DAC győzelemmel zárta a szezont
Hegedűs Norbert
2021. 05. 22., szo – 20:54

2021. május 22., szombat – 20:54
Friss ikon
Off

Törzs

Mivel már a mérkőzésen előtt eldőlt, hogy a DAC a második, a Trnava pedig a harmadik helyen végez a Fortuna Ligába ezért a meccs a két csapat ünnepélyes éremátadásával kezdődött.

Amit a hazai csapat kezdőjének bemutatása előzött meg azzal az 500 nézővel, akik kilátogathattak a mérkőzésre. A DAC keménymagja már az első pillanatoktól 100 fokon égve buzdította a dunaszerdahelyiek.

A meccs elején a nagyszombatiak voltak aktívabbak, Ján Vlasko kiugratását Cabral próbálta kapura irányítani, de a Martin Jedlička helyén szerepet kapó Benjamin Száraz előtt még blokkoltak a védők. A másik oldalon Taiwo okozott zavart a vendégek védelmében, de a kisodródott helyzetből leadott lövését Dominik Takáč kapus lábbal védte.

Az első negyedóra végén Martin Bukata buktatta Sommert, amiért Peter Ziemba játékvezető sárgát mutatott fel a vendég játékosnak. Azonban közbelépett a VAR, Ziemba visszanézte az esetet és sárga lap helyett egyből pirosat adott a középpályásnak. Az ok: Bukata csúnyán rátartott Sommer lábára.

A 24. percben a Schäfer András lódult meg, bátran betört a Spartak tizenhatosába ám csúnyán eltörte a labdát. Az ellentámadásból Ján Vlasko megpattanó lövése okozott veszélyt.

A DAC győzelemmel zárta a szezont
2021. 05. 22., szo – 20:57
Hegedűs Norbert

Gallery images
dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

dac

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Két nagy helyzet volt a hazai oldalon: Taiwo fordult le a védőjéről, lövésébe azonban belevetődtek, a lepattanót Divkovic ívelte remekül középre, ami centikkel volt magas Balicnak. Fél perccel később Yhoan Andzouana próbálkozott, ám lövése pont Taiwo lábán változtatva irányt Divkovic elé pattant, a ki technikás lövése a kapufán csattant.

A 34. percben a horvát támadó szinte lemásolta az előző lövését, azzal a különbséggel, hogy a labda most a kapufáról a hálóba pattant – 1:0.

Az első félidő utolsó 10 percében uralta a DAC a meccset, kisebb-nagyobb helyzeteket is sikerült kidolgoznia, de

A második félidő első pár percében a dunaszerdahelyiek nyugodtan járatták a labdát, a vendégek csak pillanatokra szerezték azt meg. A z 53. percben aztán Davis gondolt egyet, remekül adott középre a baloldalról, a labdára Balic robbant be és védhetetlenül fejelt a Spartak kapujába – 2:0. Egy perc múlva Balic megduplázhatta volna a góljainak a számát, de elrontotta a ziccert.

Divkovic ugratta ki remekül Schäfert, aki hátulról feldöntöttek a nagyszombati tizenhatosban, Ziemba büntetőt ítélt és második sárga lapot mutatott fel a vendégek csapatkapitányának Martin Mikovičnak. A labda mögé Eric Davis állt, de elhibázta a büntetőt. Utána azonnal le is cserélte a Németh Antal vezetőedző a panamai védőt, igaz, nem a kihagyott a büntető miatt, a cserék már a tizenegyes előtt az oldalvonal mellett álltak. A helyére Luciano Vera állt be, aki debütált a MOL Arénában.

A második félidő felére elfogyott a lendület a dunaszerdahelyi szurkolók keménymagjából, helyettük a meccsre kilátogató gyerekek hangja hallatszott, ahogy vékonyka hangjukon szólt a „Hajrá DAC!”

A meccs a kihagyott tizenegyes után csendesen csordogált. A DAC magabiztosan járatta a labdát, nem nagyon erőltette a támadásokat, a Trnava pedig 9 emberrel már csak a mérkőzés végét várta.

85. percben ebben a szezonban első alkalommal lépett pályára a magyar válogatott középpályás Vida Máté, akinek ez volt az utolsó meccse a sárga-kékek mezében. A szezon végén távozik a klubtól. Vida Mátéval együtt Eric Ramírez is pályára lépett, de már ős sem tudott változtatni az eredmények, így a DAC 2:0-ra nyerte a kerületi rangadót. Ezzel a győzelmével 65 ponttal zárták a Fortuna Liga második helyén a csallóköziek, és az Európa-konferencialiga selejtezőjébe kvalifikálta magát a csapat. 

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 10., vagyis utolsó fordulójában kettős emberelőnyben 2:0-ra legyőzte a nagyszombati Spartakot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment