Search by category:
Egyéb kategória

Matovič: Körülbelül három alkalommal találkoztam Slobodníkkal

Matovič: Körülbelül három alkalommal találkoztam Slobodníkkal
Mészáros Richárd
2021. 05. 23., v – 18:26

2021. május 23., vasárnap – 18:40
Friss ikon
Off

Törzs

Matovič a bejegyzésben azt írja, januárban behívták őt kihallgatásra a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséghez (NAKA), ahol arról kérdezték, tapasztalt-e abból valamint, hogy 2015-ben „Fico embereinek” felszólítására a NAKA több munkatársa is törvénytelenül megfigyelte őt.

„A kihallgatáson a nyomozó megkérdezte, hogy ismerem-e a NAKA gazdasági bűncselekményeket vizsgáló egységének egykori vezetőjét, Bernard Slobodníkot. Körülbelül hét ember (két nyomozó, és az öt gyanúsított ügyvédje) előtt azt feleltem, hogy Ján és Martina meggyilkolását követően talán háromszor találkoztunk” – írja.

Matovič szerint Slobodník a találkozóra „megtört emberként” érkezett, aki minden bizonnyal azt remélte, mielőbb véget ér Fico és Pellegrini kormányzásra. „Amikor pedig véget ért, úgy döntött, hogy vallani fog” – tette hozzá.

Fico vasárnap azt állította, Szlovákiában besúgók rendszere működik. Úgy véli, a kormánykoalíció olyan embereket keresett, akiket súlyos bűncselekményekkel gyanúsítanak, és akiknek azt ígérték, hogy ha mások bűncselekményeiről vallanak, nem vonják őket felelősségre saját tetteikért.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter körülbelül háromszor találkozhatott Bernard Slobodníkkal Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása után. Állítása szerint sem ezt követően, sem a parlamenti választás után nem találkoztak többé – fejtette ki a volt kormányfő Facebookon, reagálva ezzel Robert Fico (Smer) vádjaira, amely szerint Matovič idén januárban, egy rendőrségi kihallgatás során bevallotta, többször is találkozott Slobodníkkal.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment