Search by category:
Egyéb kategória

A kisebbségi bizottság továbbra sem támogatja a KKA átalakítását

A kisebbségi bizottság továbbra sem támogatja a KKA átalakítását
Mészáros Richárd
2021. 05. 25., k – 19:39

2021. május 25., kedd – 19:50
Friss ikon
Off

Törzs

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos hozzáfűzte: a bizottsági tagokat nem győzte meg a kulturális minisztérium állásfoglalása, melyre korábban a VNMES kérte fel a tárcát.

A minisztérium a kultúra és a kreatív ipar fenntartható fejlődését szolgáló reform tervezetének bemutatásakor jelentette be: céljai között szerepel a jelenlegi Kisebbségi Kulturális Alap átalakítása egy szélesebb hatáskörű intézménnyé, amely magába olvasztaná „A hátrányos helyzetű csoportok kultúrája” támogatási programot is. A tervezet szerint a reformcsomag megvalósítása több mint 246 millió euróba kerülne.

Bevezető
Pozsony |

A nemzeti kisebbségekért és etnikai csoportokért felelős bizottság (VNMES) ismét elutasította a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) és „A hátrányos helyzetű csoportok kultúrája” támogatási program egyesítési szándékát, mellyel a kulturális minisztérium állt elő. A bizottság tagjai a hétfői ülésükön felhívták a figyelmet, hogy a szándék nincs összhangban a nemzeti kisebbségek jogállását szabályozó törvénytervezettel. Ez utóbbi előkészítése a kormány programnyilatkozata alapján történik.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment