Search by category:
Egyéb kategória

Keddig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az NCZI

Keddig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az NCZI
Mészáros Richárd
2021. 05. 25., k – 13:21

2021. május 25., kedd – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az oltási igazolást hétfő délutántól lehet igényelni. Az ideiglenes igazolás augusztus 11-ig érvényes, utána úgynevezett zöld útlevél váltja fel. Az ideiglenes tanúsítványt elfogadó országok listájáról a külügyminisztérium tájékoztat. A kérvényt a vakcinacia.nczisk.sk weboldalon kell kitölteni.

Az ideiglenes tanúsítvány része egy biztonsági elem – egy QR-kód –, amely egy ellenőrző linket tartalmaz. Az ideiglenes tanúsítványt a kérvény elküldését követő 24 órán belül meg kell kapnia az igénylőnek. A bizonyítványt az első oltás beadása után lehet kérni. Az ideiglenes igazolás nem azonos az oltási központban kapott oltási igazolással.

Ha valakit az elektronikus váróterem elindítása előtt oltottak be, a rendszer nem ismeri fel a születési számát. Az NCZI tájékoztatása szerint a probléma várhatóan kedden megoldódik.

Az egészségügyi minisztérium közölte, a rendszer elindítása után technikai problémák merültek fel. A minisztérium a lakosság türelmét kérte.

Bevezető
Pozsony |

Kedd reggelig több mint 71 ezer oltási igazolást állított ki az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) – tájékoztatott Veronika Bauch, a központ szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment