Search by category:
Egyéb kategória

Komáromban és Érsekújvárban (részben) folytatják a régiófocis bajnokságokat

Komáromban és Érsekújvárban (részben) folytatják a régiófocis bajnokságokat
Orosky Tamás
2021. 05. 26., sze – 17:50

2021. május 27., csütörtök – 19:49
Friss ikon
Off

Törzs

Nyolcan maradtak

A Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség megújított formában tervezi az őszi szezon lezárását.

„Nyolc csapat tanúsított érdeklődést a folytatás iránt. Őket két csoportba soroltuk, az egyikben a bátorkesziek, a szentpéteriek, a nemesócsaiak és a csicsóiak, a másikban pedig a lakszakállasiak, a hetényiek, a perbeteiek és a marcelházai fakó méretteti meg magát. Ezáltal öt hétvégén hat meccsre kerül sor, ugyanis a csoportokban mindenki mindenkivel öszszecsap. Az erőpróbák hétvégén kezdődnek, és a két első helyezett június 30-án a döntőben mérkőzik meg a bajnoki címért” – tájékoztatott Pupák István, a Komáromi Területi Labdarúgó-szövetség alelnöke.

Mindenki focizik

Az Érsekújvári járásban a felnőttek VI. és VII. ligája mellett az U19-esek, az U15-ösök, az U11-esek és az U9-esek vetélkedése is megvalósul. 

„Túl hosszúra sikeredett a kényszerszünet a labdarúgóknak és a szurkolóknak egyaránt. A foci kiemelt jelentőségű sportág, és társadalmi szerepe is vitathatatlan. A végrehajtó bizottságunk tagjai már április végén döntöttek a május végi folytatásról. Természetesen előtte tárgyaltunk a klubvezetőkkel is. A VI. ligában a nagysurányi és a párkányi fakó, az ohajiak és a csornokiak, illetve Hull és Komáromcsehi csapata már szombaton megkezdi a pontvadászatot, a többiek vasárnap lépnek pályára” – árulta el Peter Kováč, az Érsekújvári Területi Labdarúgó-szövetség elnöke.

Nagycétényi igen

A nyitraiak nem élnek a lehetőséggel, így az őszi idényt nem fejezik be. A magyarok által is lakott települések közül a kalásziak, a koloniak, a nyitragerencsériek, a nyitracsehiek, a csiffáriak, a perediek és a zsigárdiak a javaslat ellen voksoltak, a nagycétényiek viszont hajlandóak lettek volna játszani. 

„A végrehajtó bizottság ülésén figyelembe vettük az egyesületek véleményét, amelyek többsége úgy ítélte meg, hogy a játékosok és a nézők tesztelése és a büfék zárvatartása miatt nincs értelme a folytatásnak” – vélekedett Štefan Korman, a Nyitrai Területi Labdarúgó-szövetség elnöke.

13-an játszottak volna

A Lévai Területi Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága május 5-én tanácskozott. A végeredmény: a testület megszüntette a bajnokságot, az őszi eredményeket pedig megsemmisítette. A felnőtteknél a VI. és a VII. liga éllovasai a garamújfaluiak és a vámosladányiak voltak, sereghajtókként pedig a hontnádasiak és a sáróiak pironkodtak. Az U19-eseknél, illetve az U15-ösöknél a lévaiak és a garamkovácsiak vezették a táblázatot, a végeken pedig a nagyölvediek és a berekaljaiak kullogtak.

„41 klubot szólítottunk meg, kikérve véleményüket. Közülük 36-an jeleztek vissza. 13-an a bajnokság folytatása mellett kardoskodtak, míg 23-an ellene szavaztak. Betartva a demokrácia elveit, a többség véleményére bólintottunk rá” – nyilatkozta lapunknak Šaliga József, a testület sporttechnikai bizottságának elnöke.

Bevezető

Az alacsonyabb osztályú futballbajnokságokban, az általában 16 fős mezőnyben még öt, ősszel elhalasztott mérkőzést kellene lejátszani, hogy kialakuljon a fél idény végeredménye. Mint már beszámoltunk róla, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban lefújták a folytatást. De mi újság Dél-Szlovákia többi járásában?

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Ábel Gábor

Read More

Post Comment