Search by category:
Egyéb kategória

Megújulhat végre Érsekújvár főtere

Megújulhat végre Érsekújvár főtere
Száz Ildikó
2021. 05. 29., szo – 06:36

2021. május 29., szombat – 12:42
Friss ikon
Off

Törzs

Az egykori Kapisztóry Ferenc Kórház szomszédságában lévő Bástya lakótelep belső blokkjának parkosítási tervei még 2017-ben készültek, ám az önkormányzat nem nyert támogatást a mintegy 200 ezer eurós környezetszépítő beruházásra. Vágsellye, Ipolyság és Verebély önkormányzata hasonló céllal pályázott, ők sikeresek lettek a környezetvédelmi minisztérium versenypályázatán és megvalósíthatták a terveiket. Érsekújvár ismét versenybe száll, hogy a város peremén lévő lakótelepen élők számára megfelelőbb körülményeket nyújtson. A régi, veszélyes játszótér vasmászókáit, hintáit már lebontották, a padokat vandálok tették tönkre, új járdákra, füvesítésre, zöldebb térre van szükség a házak közti területen.

A testület igent mondott egy másik környezetszépítő projektre is, amellyel részben megoldódna a város főterének régóta tervezett felújítása. A lakosok elsősorban arra panaszkodnak, hogy a nyári hónapokban izzó betonrengetegnek tűnik a főtere, sehol egy árnyékot adó fa, és a szökőkút is elromlott. Lényegesen más a helyzet a közeli sétányon, ahová a város párakapukat szerelt, és jelképes kaput mintázó szökőkút teszi kellemessé a lakosok sétáját, fagyizását. A projekt az esővíz tárolására és annak újrahasznosítására irányul és a városháza előtti északi területet érintené. Úgynevezett vízgyűjtőket alakítanának ki ezen a parcellán, ahová elvezetnék a felgyülemlett esővizet, a műtavak közelébe virágokat ültetnének ki hatszögletű, a város egykori erődrendszerét ábrázoló alakzatban.

Érsekújvár

A főtéri felújítási munkálatok mintegy 138 ezer euróba kerülnének, a város csaknem hétezer euró önrésszel támogatná a beruházást.

Bevezető
Érsekújvár |

Rendkívüli önkormányzati ülésen döntött a testület két újabb fejlesztési tervről. A Bástya lakótelep régóta tervezett parkosításáról és a főtér revitalizálásáról, hogy a város központjában a nyári kánikula idején is jól érezzék magukat a lakosok.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment