Search by category:
Egyéb kategória

Tudjuk, miben körözi le a konkurenciát a Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Tudjuk, miben körözi le a konkurenciát a Mitsubishi Eclipse Cross PHEV
Demecs Péter
2021. 05. 31., h – 11:31

2021. június 1., kedd – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs
Eclipse Cross PHEV

Végre egy gyors töltés

További nagy előny, hogy ezt a plug-in hybridet kétféle konnektorból is tölthetik, így nem kell órákig várni, míg az autót feltöltik. Épp ellenkezőleg. A CHAdeMO szabvány szerinti csatlakozásnak köszönhetően a nyilvános töltőállomásokon körülbelül 20 perc alatt elérik a 80 százalékos töltöttséget, amiről a konkurencia jelentős része csak álmodozhat. 

A másik csatlakozás lehetőséget ad az otthoni, normál konnektorból való töltésre is, így az autó fali töltőről 5, konnektorba dugható töltőkábellel pedig 8,5 óra alatt éri el a menetkész állapotot. Az autó csomagterében egyébként egy hagyományos 230V-os aljzatot találnak, amihez kis háztartási fogyasztói berendezéseket, így turmixgépet, kávéfőzőt, laptopot vagy tévét csatlakoztathatnak, mindezt 1500W teljesítményig. Ennek igazán akkor veszik hasznát, ha kempingezni mennek majd ezzel a járgánnyal.

Úgy tűnik, a Mitsubishi Eclipse Cross PHEV végre egy olyan plug-in hybrid lesz, amelyben reálisan felhasználható az elektromos meghajtás, s amely nem csak azért kerül a piacra, hogy csökkentse a gyártó károsanyag-kibocsátását. 

Eclipse Cross PHEV
2021. 05. 31., h – 11:41
Demecs Péter

Gallery images
Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Eclipse Cross PHEV

Bevezető
Pozsony |

A Mitsubishi hírnevének és eladásainak sem tettek jót az Európából való távozásról szóló hírek, amelyeket, mondjuk ki őszintén, a márka vezetése engedett ki a nagyvilágba. Miután lecsillapodtak a kedélyek, már nehezebb volt elmagyarázni, hogy tulajdonképpen mégsem távoznak, épp ellenkezőleg, megpróbálják megerősíteni a pozíciójukat. Az Eclipse Cross PHEV plug-in hybrid pedig ennek mintapéldája. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Zárt tartalom – Bevezető

Múlt héten mutatkozott be először Szlovákiában az új Eclipse Cross PHEV, de mi lehetőséget kaptunk arra, hogy egy-két órára kipróbáljuk. Nem titkolom, hogy kedvelem a Mitsubishi járgányait, a robusztus megjelenésüket, megbízhatóságukat és terepképességeiket. A modellpalettájuk aktuális újdonsága is meggyőző, bár igaz, teljesen más okból. 

Váltó nélkül

Az Eclipse Cross PHEV több szempontból is egyedi játékos lesz a piacon, s olyan előnyöket kínál majd, amelyeket a konkurencia legfeljebb csak irigyelhet. A járgány alternatív meghajtása váltó nélkül dolgozik, még CVT-váltóra sincs szüksége, ennek köszönhetően folyamatos menetdinamikát kínál. Ebben az esetben tehát garantáltan nem fog bezavarni a sebességfokozatok sorolása. Az első kilométerek is igazolták, hogy az autó meglepően kellemes dinamikával, folyamatos gyorsulással rendelkezik, ráadásul a 4WD összkerékmeghajtás szüntelenül rendelkezésre áll, még a tisztán elektromos EV üzemmódban is. A két elektromotor teljesítménye 130 kW, ami szinte a duplája a 2,4 literes benzinmotor teljesítményének. 

Három üzemmód

A járgányban három üzemmód áll rendelkezésre. Az elektromosban az elektromotorok az akkumulátorban tárolt energia felhasználásával mozgatják az autót, akár 130 km/órás sebességig. 

A soros hibrid üzemmódban az elektromotorok a belsőégésű motor által termelt energiával mozgatják az autót. A benzinmotor akkor termel áramot, amikor az akkumulátor töltöttsége alacsony szintre süllyed, valamint – a teljesítmény növelése érdekében – erőteljes gyorsításkor vagy hegymenetben.
A harmadik az úgynevezett párhuzamos hibrid üzemmód. Ebben a benzinmotor hajtja az autót (például nagyobb tempónál, amikor a belsőégésű motor hatékonyabban működik), az elektromotorok pedig besegítenek a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.

Read More

Post Comment