Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban két helyen oltanak és bevetésen a mobil oltóegységek

Érsekújvárban két helyen oltanak és bevetésen a mobil oltóegységek
Száz Ildikó
2021. 06. 02., sze – 08:42

2021. június 2., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

A városi hivatal önkormányzati honlapján közzétett összegzésből kiderül, elegendőnek bizonyult a hely az oltási fülkék elhelyezésére a lovardában. A beoltottaknak nyitott váróterem is jól működik, amelynek a közelében elsősegélynyújtó központ van. „Ha vasárnapra marad szabad vakcina a nap végére, a póttagként regisztrált érdeklődőket szólítják meg, akiknek így nem kell személyesen ellátogatniuk a lovardába, hogy nem maradt-e ki oltóanyag. A városháza mobil oltóegység létrehozásáról is tárgyal az egyik gútai egészségügyi szolgáltatóval. Érsekújvárban leginkább a mozgáskorlátozott lakosok igényelnék” – olvasható a város tájékoztatásában. A járási székhelyen még egy helyen, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet épületében oltják a lakosokat, a vakcinációs központot a főépületből átköltöztették a gyerekosztály közelébe, és a korábbi helyen ismét megnyitották a rehabilitációs központot. A császári-királyi lovardában, az érsekújvári oltóközpont májusi megnyitóján Milan Belica megyeelnök hangsúlyozta, hogy júniusban üzembe helyezik a mobil oltóegységeket, mert a régióbeli felmérések alapján van rá igény az önkormányzatok részéről. Az érsekújvári járásbeli Szímőn már múlt vasárnap ötvenhárom helyi lakos kapott védőoltást. Bób János, Szímő polgármestere arról tájékoztatott, hogy a lakosok a községházán jelentkezhettek, és az oltást Viola Miklós orvos és csapata végezte a Medchir cég jóvoltából. Védőoltásra jelentkezhettek az egészségkárosultak, akiknek ZŤP igazolványuk van, valamint a hatvan évnél idősebb lakosok, akik Pfizer BioNTech oltóanyagot kaptak. „Jól döntöttek, akik igényelték a védőoltást, ideálisnak tartanám, ha legalább a lakosok hetven százaléka megkaphatná a koronavírus elleni védőoltást saját maguk és mások biztonsága érdekében. Nyitrán kaptam a védőoltás első adagját, a feleségem Párkányban oltatta be magát. Múlt héten mentem el a második adagért, és jól érzem magam. Testileg és lelkileg is jobban, biztonságosabban érzik majd magukat a beoltattak ezt a nem könnyű időszakot követően”—egészítette ki az elmondottakat Bób János.

Érsekújvár

Akadtak lakosok, akik már korábban megkapták a védőoltást Párkányban, Érsekújvárban, vagy Nyitrán, őket arról tájékoztatta a szímői önkormányzat, hogy a második oltást is ugyanott kell igényelniük, nem olthatják be őket helyben.

Bevezető
Érsekújvár/Szímő |

Nyitra megye eddig öt nagykapacitású oltóközpontot nyitott, az érsekújvári lovardában létrehozott centrumban gördülékenyen zajlik a hétvégi oltás.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Szímő

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment