Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: többé nem zárjuk be az összes iskolát

nem zárjuk be
(minedu)

Többé nem zárjuk be az összes iskolát, már nem lesz országos iskolabezárás, akkor sem, ha jönne a járvány harmadik hulláma – ezt Branislav Gröhling oktatási miniszter jelentette ki ma Nagykürtösön, ahol több iskolát felkeresett.

Persze ezt nem kellene annyira komolyan venni, hiszen Gröhling pontosan ugyanezt nyilatkozta tavaly nyáron a szeptemberi iskolakezdés és a már akkor megjósolt második hullám kapcsán.

Erről annak idején itt számoltunk be: Már nem lesz országos távoktatás, akkor sem, ha jön a második hullám

Most viszont reménykedhetünk abban, hogy az oltásoknak köszönhetően ősszel valóban nem lesz annyira kritikus a helyzet, ha jönne az újabb hullám.
Gröhling ma azt mondta, a regionális COVID-szemafor szerint fognak eljárni, ha valamelyik járásban rosszabbra fordul a helyzet, csak ott vezetnek be korlátozásokat.
Megismételte, hogy mindjárt az év elején elkezdték oltani a pedagógusokat, és az egészségügyi miniszterrel egyeztet arról, hogyan kezdődhet a lehető leghamarabb a 12-15 évesek önkéntes oltása.
Az oktatási miniszter szerdán több iskolát is meglátogatott a Nagykürtösi járásban, hogy megtudja, hogyan birkóztak meg az online oktatással.

Gröhling: többé nem zárjuk be az összes iskolát” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment