Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: Nem hiszem,hogy bezárjuk az iskolákat, ha jön a járvány harmadik hulláma

Gröhling: Nem hiszem,hogy bezárjuk az iskolákat, ha jön a járvány harmadik hulláma
Hegedűs Norbert
2021. 06. 03., cs – 07:37

2021. június 3., csütörtök – 08:45
Friss ikon
Off

Törzs

„Regionális Covid-szemafort fogunk alkalmazni, ami azt jelenti, hogy ha egy járásban rosszabbra fordul a helyzet, ott korlátozásokat fogunk bevezetni az iskolákban” – magyarázta Gröhling. Hozzátette, minden attól függ, hogyan alakul a járványhelyzet.

Gröhling elmondta, az oktatási tárca mindent megtesz azért, hogy az iskolák biztonságosak legyenek, azzal kezdték, hogy mindjárt az év elején beoltották a pedagógusokat. „Beszéltem az egészségügyi miniszterrel arról, hogyan kezdhetnénk el a lehető leghamarabb a 12-15 évesek oltását” – mondta.

Az oktatási miniszter szerdán több iskolát is meglátogatott a Nagykürtösi járásban, ahol egyebek között arról is érdeklődött, hogyan zajlott az onine oktatás a járvány második hulláma idején. Csütörtökön (június 3.) Losoncra (Lučenec) utazik, ahol alapiskolákat, egy speciális óvodát és az egészségügyi szakközépiskolát látogatja meg.

Bevezető

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter azt mondtam nem számol azzal, hogy minden iskolát bezárnának, ha jönne a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Nagykürtösön tett látogatása során elmondta, az oktatási minisztérium más intézkedéseket tervez arra az esetre, ha ismét megemelkedne a fertőzöttek száma.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment