Search by category:
Egyéb kategória

Klus: Szlovákia már narancsszínű az ECDC utazási térképén

Klus: Szlovákia már narancsszínű az ECDC utazási térképén
Hegedűs Norbert
2021. 06. 03., cs – 16:41

2021. június 3., csütörtök – 16:45
Friss ikon
Off

Törzs

Szlovákia eddig piros besorolású volt, vagyis kiemelten kockázatos országként tartották számon a javuló járványhelyzet ellenére. Ennek az volt az oka, hogy a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) helytelen adatokat küldött a központnak, amiért később elnézést kértek.

„Az ECDC ma frissítette a térképét, ezúttal már az ÚVZ által küldött helyes adatok alapján. A hivatal időközben felvette a kapcsolatot a cseh egészségügyi hatóságokkal is, hogy tisztázzák a helyzetet, és hogy többé a szomszédos Csehország se sorolja Szlovákiát a piros kategóriába” – fejtette ki Klus. Hozzátette: Ciprus, Belgium és más országok, amelyek korábban narancssárga kategóriába sorolták Szlovákiát, majd visszatették a piros fázisba, információi szerint nagyon gyorsan lépni fognak, és átértékelik a Szlovákiából érkezők beengedésének feltételeit.
 

Bevezető

Szlovákia az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) utazási térképe szerint már narancssárga fázisban van. Erre Martin Klus külügyi államtitkár hívta fel a figyelmet csütörtökön. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment