Search by category:
Egyéb kategória

Mi lesz a Windows után?

A Microsoft a bejelentette, hogy hamarosan nagyszabású online esemény keretében jelentős változásokat fog bejelenteni Windows operációs rendszerhez kapcsolódó új terveivel kapcsolatban. A redmondi cég a várakozások szerint az eddig Sun Valley néven emlegetett, a Windows megjelenését teljesen átalakító designfrissítést leplezheti majd le hivatalosan, de az sem kizárt, hogy nevet is változtat majd a rendszer.

A cég CEO-ja, Satya Nadella a legutóbb tartott Microsoft Build konferencián már említette az operációs rendszer következő nagyobb frissítését, illetve lelkesen beszélt a Windows új generációjáról, viszont akkor még nem adott meg időpontot a hivatalos bejelentésre vonatkozóan.

Nem mindegy, hogy új verzió vagy frissítés lesz

Azt, hogy ez mindössze az eddigi frissítési/verziósémától történő eltérést, vagy esetleg a Windows 11 vagy más, az eddigitől alapjaiban eltérő terméknév bejelentését jelenti, egyelőre nem lehet tudni. Az is lehetséges, hogy a Microsoft most fogja majd bejelenteni a Windows egy már régebb óta rebesgetett, de hivatalosan egyelőre még be nem mutatott felhős változatát, a Cloud PC-t, ami akár Linuxról vagy egy Androidos mobilról is lehetővé tenné a rendszer és persze a rá készült alkalmazások futtatását. Ez utóbbit a korábban kiszivárgottak szerint havidíjért cserébe lehet majd használni – tehát licencmodellje alapvetően fog eltérni az eddigiektől. A bennfentesek a DirectStorage, az AutoHDR és a DX12 Ultimate fejlesztésével kapcsolatos új információkra számítanak. A biztos információt azonban a csak június 24-én, a Microsoft online eseményén fogunk megtudni.

Mi lesz a Windows után
Mi lesz a Windows után?

Mi lesz a Windows után?” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment