Search by category:
Egyéb kategória

Saját buszjárat a taksonyi lakosoknak

Saját buszjárat a taksonyi lakosoknak
Tornyai Bianka
2021. 06. 04., p – 06:38

2021. június 4., péntek – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Galánta és Taksony között évtizedek óta közlekedő autóbuszjáratot május végével szüntették meg.

„Taksony község évek óta nem tartozik közigazgatásilag Galántához, ennek ellenére az autóbuszjáratot továbbra is Galánta üzemeltette, nekünk viszont jelentős összeggel hozzá kellett járulnunk a költségekhez, ami nem volt gazdaságos. A képviselő-testület, mérlegelve az ezzel járó kiadásokat, előnyöket, hátrányokat, továbbá szem előtt tartva a lakosok igényeit úgy döntött, június 1-től a falu a saját költségvetéséből, kizárólag a helyi lakosok számára fog autóbuszjáratokat üzemeltetni” – tudtuk meg Mészáros Márta polgármestertől.

A község a dunaszerdahelyi SAD vállalattal kötött szerződést. A járatok munkanapokon négyszer közlekednek Taksony és Galánta között, kétszer délelőtt és kétszer délután. A polgármester kiemelte, a falu lakosai közül elsősorban az idősek és az iskolások miatt szükséges a buszközlekedés, ezért az autóbuszok a falu két buszmegállójában állnak meg, majd Galántán a vasútállomás, a kórház, a kastély, valamint a Štefánik és a Šafárik utcai alapiskola felé közlekednek. A részletes menetrend megtalálható a község honlapján.

Bevezető
Taksonyfalva |

Júniustól a község saját költségen működtet autóbuszjáratot Galánta és Taksonyfalva között. Az önkormányzat a helyi lakosok igényeit szem előtt tartva döntött így.

Település / hely
Taksonyfalva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment