Search by category:
Egyéb kategória

Elszálltak a jegyek a tengerparti célállomásokra, ne várjunk az akciókra!

Elszálltak a jegyek a tengerparti célállomásokra, ne várjunk az akciókra!
szabolaci
2021. 06. 07., h – 00:17

2021. június 7., hétfő – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

 

Idén várhatóan felborulnak az utazási trendek, és ehhez igazodnak a légitársaságok is – az egekbe emelték jegyárakat, 2021 nyarán búcsút mondhatunk az olcsó fapados je­gyeknek. Legalábbis a tengerparti célállomásokra. Ha megfigyeljük a pozsonyi, bécsi, budapesti indu­lásokat, a legtöbb fapados heti két, legfeljebb három járatot bizosít egyes népszerű helyekre, így a sza­bad kapacitás gyorsan fogy, és ez okozza az árnövekedést. Ibiza, Mal­lorca, Malaga, Szardínia, Szicília, a görög szigetek – ezek lehetnek idén a turisták célpontjai, és pont ezekre a helyekre már sokszor 100 eurónál kezdődnek az jegyárak – ez egy irányban, minden nélkül. Ha ehhez hozzávesszük a csomagot, esetleg az ülésért is fizetünk, vala­mint a visszaúti jegyet, akkor egy retúrjegy 300 euróba is kerülhet, sőt, kis kereséssel már 400 eurós egyirányú jeggyel is találkoztunk (ez pl. Rómából Ibizára szólt).

Olaszországban (de a többi or­szágban is) a nyitások hírére meg­ugrottak a foglalások, mindenki a napokban akarja megvenni a repülőjegyet a tengerparti célállo­másokra. Ha Szlovákia is teljesen nyit, és újra szabad lesz az utazás, akkor a fent említett 300 eurós ár még akár barátságosnak is tűnhet, nem kizárt, hogy lesznek 500 eurós jegyárak is (500 euró egy Európán belüli, fapados járat?! Viccnek is rossz…). Ezért az összegért már sokszor egy tengerentúli jegyet is le tudunk foglalni…

A nagy drágulás azoknál a helyeknél várható, ahova hetente csak egy két járat van, és nincs konkurencia – a Pozsonyból induló gépeknél szinte nincs is verseny, Bécsből és Buda­pestről a Wizz Air és a Ryanair kon­kurál egymásnak (néha a Vueling is beleszól a versenybe, sőt, most már a nagy, hálózatos légitársasá­gok is repülnek a legtöbb európai tengerpartra, sokszor olcsóbban, mint a fapadosok). Ha összegez­ni szeretnénk a trendet, akkor azt látjuk, hogy idén drága lesz a ten­gerparti nyaralás, még akkor is, ha már most foglal. Minél közelebb a főszezon, annál többe kerül majd a jegy (nem kizárt, hogy a hoteleknél is hasonló trend lesz idén). Csak az lesz a kérdés, mennyit vagyunk hajlandóak kifizetni egy tengerparti nyaralásra, hol lesz az a lélektani ha­tár, amikor azt mondjuk, bármen­nyire is szerettük volna, ennyit nem ér meg a csobbanás.

Más lesz a helyzet a városlátogatá­sokkal, ezeknél nem várható ilyen mértékű drágulás, hiszen a legtöbb helyre nagy a konkurenciaharc, és a városlátogatások elsősorban az őszi időszakban népszerűek, azaz, ha Európa legszebb nagyvárosaiba vágyik, akkor nem kell aggódni, a jegyárak nem szállnak el. Tenger­parti járatoknál azonban napról napra nőnek az árak, így – mivel most a légitársaságok rugalmasak, könnyebb a módosítás, vagy akár a lemondás is – ha megvan, hol nyaralnánk, már most foglaljuk le a jegyet. Ne várjunk az akciókra!

Bevezető

Ha idén a tenger­parton szeretnénk nyaralni, Európán belül (azaz a zöld országokban), akkor érdemes már most jegyet foglalni, mivel azok a nyitási hírekre rendkívüli ütemben kezdtek drágulni. Nem ritka, hogy egy retúrjegy a 300 eurót is meghaladja!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Zárt tartalom – Bevezető

Ha idén a tenger­parton szeretnénk nyaralni, Európán belül (azaz a zöld országokban), akkor érdemes már most jegyet foglalni, mivel azok a nyitási hírekre rendkívüli ütemben kezdtek drágulni. Nem ritka, hogy egy retúrjegy a 300 eurót is meghaladja!

Read More

Post Comment