Search by category:
Egyéb kategória

Idén rekordszinten nőhetnek az okostelefon-eladások

Idén rekordszinten nőhetnek az okostelefon-eladások
Mészáros Richárd
2021. 06. 06., v – 11:13

2021. június 6., vasárnap – 11:21
Friss ikon
Off

Törzs

Az International Data Corporation (IDC) elemzőcég ezért meg is változtatta az előrejelzését, vagyis szerinte az elkövetkező hónapokban a korábbi tervek szerint is több készülék találhat gazdára, olyannyira, hogy éves összehasonlításban idén a 2015-ös rekordévet is meghaladhatja az értékesítés.

Az IDC elemzése szerint idén 1,38 milliárd okostelefon fogyhat, ez 7,7 százalékos növekedést jelent 2020- hoz képest. Ez a tendencia várhatóan 2022-ben is folytatódik, éves szinten 3,8%-os növekedéssel, összesen 1,43 milliárd szállított darabra. Ennek fő oka az 5G-s okostelefonok iránti kereslet lesz.

A feltörekvő piacokon a középkategóriás okostelefonok és az olcsó 4G-s modellek iránti kereslet a világjárvány után is erős lesz. Az elkövetkező évekre vonatkozó előrejelzéseknél az IDC 2025-ig alacsony, egy számjegyű növekedést vár. Ezt azonban negatívan befolyásolhatja a globális félvezetőhiány, amely továbbra is problémát jelent számos iparágban, így az okostelefon-gyártás piacán is.

Az 5G-s okostelefonok piacán továbbra is erős lesz a kínálati oldalról érkező nyomás, ez pedig várhatóan csökkenti az árakat. Az IDC várakozásai szerint az 5G-s androidos készülékek átlagos eladási ára már 2021-ben 12%-kal, 456 dollárra csökken, jövőre pedig akár 400 dollár alá is csökkenhet. Ez akár az iPhone-készülékek árában is megjelenhet, a folyamatos drágulásnak vége szakadhat.

A régiókat tekintve 2021-ben Kína fog vezetni az 5G-s okostelefon-szállítások közel 50%-os részesedésével. Kínát az USA követi 16%-os részesedéssel. Más nagy piacok, például Nyugat-Európa és Ázsia/ csendes-óceáni térség (Kína és Japán kivételével) 2021 végére együttesen 23,1%-os részesedéssel rendelkeznek majd a globális 5G-s okostelefon-piacon.

(szl)

Bevezető

A 2021-es év várhatóan rekordeladással végződik az okostelefon-piacon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment