Search by category:
Egyéb kategória

Az ukrán elnök örömmel fogadta Biden washingtoni meghívását

Az ukrán elnök örömmel fogadta Biden washingtoni meghívását
Mészáros Richárd
2021. 06. 07., h – 22:21

2021. június 8., kedd – 07:10
Friss ikon
Off

Törzs

Az ukrán elnök utalt arra, hogy látogatására várhatóan júliusban kerül sor. Zelenszkij hangsúlyozta: nagyon várja ezt a találkozót, hogy megvitassák az Ukrajna és az Egyesült Államok közötti stratégiai együttműködés bővítésének lehetőségeit.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó jelentette be hétfői tájékoztatóján a Fehér Házban, hogy Biden és Zelenszkij aznap telefonon beszéltek egymással, és az amerikai elnök egyebek mellett meghívta ukrán partnerét, látogasson a nyáron Washingtonba.

A tanácsadó szavai szerint Biden biztosította Zelenszkijt, hogy változatlanul támogatja Ukrajna szuverenitását, és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartandó megbeszélésén ki fog állni annak védelme mellett.

Biden meghívta Zelenszkijt a Fehér Házba

Joe Biden amerikai elnök hétfőn telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és meghívta őt nyárra, egy személyes találkozóra az Egyesült Államokba – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Bevezető

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte hétfőn a Twitteren, örömmel fogadta Joe Biden elnöktől, hogy aznapi telefonbeszélgetésük során meghívta őt washingtoni látogatásra.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment