Search by category:
Egyéb kategória

Százezer oltást adtak be a komáromi kórházban

Százezer oltást adtak be a komáromi kórházban
Vataščin Péter
2021. 06. 07., h – 23:48

2021. június 8., kedd – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Már az egész család megkapta az oltást, s emiatt azt gondolom, hogy védekezni kell a Covid-19 ellen. Az oltás mellett ez fegyelmezett maszkhordást, a nagyobb számú emberrel való találkozás mellőzését és következetes fertőtlenítést jelent” – mondta Schmelhaus Erika, aki a járvány mindkét hullámát anélkül vészelte át, hogy megfertőződött volna. A második adag vakcinát szombat délután kapta meg a komáromi kórház január 7-e óta működő oltóközpontjában. Az intézmény egészségügyi dolgozói az azóta eltelt időszakban például a nyitrai, a vágsellyei vagy a somorjai nagy kapacitású oltócentrumok munkájában is részt vettek. Emellett mobil oltócsapatokban különféle helyszínekre szállnak ki, hogy ott – például szociális otthonokban – olyan személyeket immunizáljanak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak személyesen elfáradni valamelyik oltóközpontba.

Kórházunk már a koronavírus elleni vakcinák piaci megjelenése óta aktív részt vesz az oltásban. Ez nemcsak az egészség és a lakosok koronavírus elleni prevenciója szempontjából fontos, hanem stratégiai jelentőséggel is bír a kórház számára. Az oltással elejét vehetjük a járvány újabb hullámának, s megelőzhetjük a kritikus helyzeteket, ami a működésünket illeti, beleértve a személyzet megfertőződését is. Az elmúlt évben a kórház történetének legnehezebb pillanatait éltük meg, s kötelességünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a helyzet ne ismétlődjön meg” – fejtette ki Miroslav Jaška kórházigazgató.

Helyettese, Filkó Gabriella hozzátette, óriási tapasztalatra tettek szert. Ebbe a bejáratódott logisztika, az egészségügyi minisztériummal való számítógépes kommunikáció, a vakcinák előkészítése, tárolása és beadása mellett az is beletartozik, hogy az egészségügyi személyzet azonnal reagál, ha az oltás felvétele után valakinél rosszullétet tapasztalnak.

(AGEL)

Bevezető
Komárom |

Az elmúlt hétvégén érték el a mérföldkövet, amikor egy komáromi nő megkapta a második dózist a Pfizer-BioNTech készítményéből.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment