Search by category:
Egyéb kategória

Egyre több pedagógusi állásra keresnek jelentkezőt

Egyre több pedagógusi állásra keresnek jelentkezőt
Mészáros Richárd
2021. 06. 10., cs – 21:09

2021. június 11., péntek – 08:19
Friss ikon
Off

Törzs

Idén májusban 266-tal több állásajánlatot tettek közzé az iskolák, mint tavaly májusban. Áprilisban, májusban, júniusban teszik közzé a legtöbb ilyen állásajánlatot, majd augusztusban ismét megugrik ezek száma.

„Az ilyen hirdetések 65 százalékát alapiskolák adják fel, országos szinten a felső tagozaton van a legnagyobb tanerőhiány, főleg fizika-, matematika- és informatikatanárokra lenne szükség” – részletezte Richterová.

A fővárosban a legnagyobb a tanárhiány, az álláshirdetések felét ottani iskolák tették közzé. A második a nagyszombati régió (12 százalék).

„Kevesen érdeklődnek azonban a tanári állások iránt, az iskolák rendre ezzel kénytelenek szembesülni” – jegyzete meg Richterová. Míg 2020 májusában kilencen érdeklődtek egy ilyen állás iránt, ma 5-en érdeklődnek a részletekről.

Több jelentkező van az oktatásügyben meghirdetett nem pedagógiai állásokra, májusban egy ilyen álláshirdetésre átlagban 16-an reagáltak. „Ilyen például a portási állás, a takarítói munka, a karbantartó, az adminisztratív munkaerő, a titkárnő, vagy a gazdasági ügyintéző és a könyvelői állás” – zárta Richterová.

Bevezető
Pozsony |

Egyre több pedagógusi állásra keresnek jelentkezőt, májusban 680 ilyen hirdetést tettek közzé a munkaadók, június első hat napján pedig további 181-et. Az iskolák az Edujobs.sk oldalon teszik közzé hirdetéseiket – tájékoztatott Nikola Richterová, a Profesia PR-menedzsere.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment