Search by category:
Egyéb kategória

Fizetőssé vált a lakótelepi parkolás Dunaszerdahelyen

Fizetőssé vált a lakótelepi parkolás Dunaszerdahelyen
Ibos Emese
2021. 06. 10., cs – 08:46

2021. június 10., csütörtök – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

Június elején rajtolt el az éjszakai lakótelepi, vagy rezidens parkolási rendszer Dunaszerdahelyen. Hétfőtől csütörtökig este hat és reggel nyolc között csak azok parkolhatnak ingyenesen a lakótelepükön, akiknek állandó, vagy átmeneti lakhelyük van a városban. A nem bejelentett lakosoknak parkolódíjat kell fizetni, vagy a kijelölt ingyenes zónában kell leállítani a személygépkocsit.

Az önkormányzat azt reméli, hogy a rendszernek köszönhetően csakúgy, mint más városokban, a dunaszerdahelyi lakótelepeken is felszabadulnak majd parkolóhelyek. A rezidens parkolás motiváló lehet azoknak, akik ugyan a városban élnek, de még nem jelentkeztek be állandó lakhelyre. Információgyűjtésre is hasznos a rendszer, hiszen kideríthetik, hol mennyi helyre van még szükség. Hájos Zoltán polgármester korábban azt mondta, hogy az elmúlt időszakban többen jelentkeztek be a városi hivatalban, vagyis az egyik cél teljesülni látszik. A lakótelepeken már megtisztították és átfestették a parkolóhelyeket. Kék vonalakkal jelölik a rezidensek számára fenntartott helyeket, fehérrel pedig az ingyenes parkolót, ide állhatnak azokkal az autókkal is, amelyek 3,5 méternél hosszabbak.

Tájékoztató táblákat helyeztek ki a parkolók mentén, és néhány helyen már parkolóórát is elhelyeztek, itt lehet megvásárolni az óránkénti 50 centes parkolójegyet.

A dunaszerdahelyi lakosok a városi közterület-fenntartó vállalatnál regisztrálva igényelhetnek ingyenes parkolóhelyet. Az állandó lakcímmel bírók háztartásonként kettő, az átmeneti lakhelyűek egy autóra kapnak helyet. Az interneten, ide kattintva is lehet regisztrálni. A folyamat ugyan a hitelesítés miatt hosszadalmas, de egyszerűen bejelenthető a személygépkocsi. Csiba Tibor, a városi rendőrség parancsnoka elmondta, hogy az egy hónapig tartó türelmi idő alatt még nem büntetik meg azokat, akik jogtalanul állnak a kék parkolóhelyeken, csak akkor, ha bejelentést kapnak arról, hogy valaki tudatosan megszegi a rendeletet. 

Bevezető
Dunaszerdahely |

A hónap végéig tart a lakótelepi parkolásra vonatkozó türelmi idő, eddig regisztrálhatnak azok, akik jogosultak az ingyenes parkolóhelyre, és nem büntetik meg azokat az autósokat, akik nem a kijelölt zónákban parkolnak.

Címkék

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment