Search by category:
Egyéb kategória

Barátságról és fociról

Barátságról és fociról
Juhász Katalin
2021. 06. 11., p – 13:47

2021. június 11., péntek – 13:55
Friss ikon
Off

Törzs

A Doučko s Futbalom (Korrepetálás Focival) szerzője Marián Hatala ismert szlovák költő, író, műfordító, a rajzokat pedig a Vajkán élő Gyenes Gábor képző-művész, illusztrátor, főiskolai tanár készítette. A szerkesztő Jitka Rožňová, a nyelvi szerkesztő Marcel Olšiak volt. A kötetet a Csanda Gábor vezette Madách Egyesület adta ki, tehát „vegyes” csapat dolgozott rajta. 
„Célunk, hogy ez a kötet a közeljövőben magyarul is megjelenjen és eljusson a magyar olvasókhoz is, azaz egy műfordítóval is bővítjük a csapatot. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar–szlovák kulturális együttműködés ne csupán szavakban valósuljon meg, hanem tettekben is. A kötetet iskolákban, könyvesboltokban, könyvtárakban mutatjuk be író-olvasó találkozókon, így a magyar és a szlovák kultúrát és alkotóit is prezentáljuk”– tudtuk meg a szerkesztőtől, Jitka Rožňovától, aki hozzátette, hogy a jövőben több ehhez hasonló kulturális, irodalmi, kiadói projektet is szeretnének megvalósítani. 

Bevezető

Szlovák–magyar együttműködés gyümölcse az az ifjúsági kötet, amely egyszerre szól a barátságról és a fociról, a 9–12 éves korosztályt célozva meg. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment