Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A véradás a szolidaritás megnyilvánulása

Čaputová: A véradás a szolidaritás megnyilvánulása
Hegedűs Norbert
2021. 06. 11., p – 19:14

2021. június 11., péntek – 19:27
Friss ikon
Off

Törzs

“Nagyon örülök, hogy idén már másodszor sikerült megvalósítani a véradó akciót az elnöki palotában. Ez egy új, fiatal tradíció, de annál fontosabb” – mutatott rá az államfő.

Az akciót az elnöki hivatal az Országos Vérellátó Szolgálattal (NTS) közösen szervezte meg, melynek egészségügyi vezetője, Nataša Chovancová elmondta: hálásak azért, hogy az elnök asszony kiemelt figyelmet fordít a véradásra.

“Adj vért, hogy a világ tovább pulzálhasson” – szól az idei kampány mottója, mely elsősorban a fiatalokat akarja megszólítani. Martin Strižinec elnöki szóvivő elmondása szerint az akcióval arra akarnak rámutatni, mennyire fontos szerepet töltenek be a véradók a világ működtetése, az életmentés és az emberek egészségi állapotának javítása szempontjából.  

Az államfő délután bejegyzést tett közzé a közösségi hálón, melyből kiderül, hogy az elnöki palotában a mai nap folyamán 46-an adtak vért. “Rendkívül nagyra értékelem, hogy közülük tizenöten első véradók” – tette hozzá Čaputová, köszönetet mondva minden egyes résztvevőnek.

Bevezető

A véradás a szolidaritás megnyilvánulása, jelentette ki pénteken Zuzana Čaputová államfő az idén második alkalommal megrendezett “Elnöki vércsepp” akció alkalmából. Hangsúlyozta: minden véradót nagyra becsül.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment