Search by category:
Egyéb kategória

Gyanús telefonhívásokra figyelmeztet a rendőrség

Gyanús telefonhívásokra figyelmeztet a rendőrség
Mészáros Richárd
2021. 06. 11., p – 22:33

2021. június 12., szombat – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Péntekre virradó éjszaka Pozsony megyéből 13 olyan bejelentés érkezett, melyekben az állampolgárok ismeretlen csalók telefonhívásairól számoltak be” – közölte a szóvivő, hozzátéve: a csalók bankok vagy biztosítótársaságok alkalmazottainak, egyes esetekben rendőröknek adják ki magukat.  

A rendőrség értesülései szerint az ismeretlen telefonálók azt állítják, hogy valaki „meghackelte” vagy más módon károsította a hívott fél bankszámláját, és ezzel az ürüggyel kérik el tőle az internet bankinghoz szükséges bejelentkezési adatokat. Egy férfi megadta a kért adatokat, majd rövid időn belül megközelítőleg 80 000 euró tűnt el a számlájáról.

A pozsonyi kerületi rendőrség gyanús telefonhívások esetén fokozott óvatosságra inti az állampolgárokat, és azt javasolja, hogy ne adják meg a kért hozzáférési vagy hitelesítő adatokat.

A hatóságok fokozott elővigyázatosságra intik az időseket is, főleg abban az esetben, ha valaki telefonon keresztül kér tőlük kölcsön pénzt. Óva intik őket attól is, hogy idegeneknek ajtót nyissanak, illetve azt javasolják, hogy utasítsák vissza a gáz-, villany- és vízművek vagy más intézmények állítólagos alkalmazottainak ajánlatait, ha azok nem jelentik be előre az érkezésüket. Ha pedig egy gyanús személy megpróbál a bizalmukba férkőzni, és különféle ürüggyel bejutni a lakásukba, tárcsázni kell a 158-as segélyhívó számot.

Bevezető
Pozsony |

Gyanús telefonhívásokra figyelmeztet a rendőrség. A telefonálók különféle ürüggyel megpróbálják megszerezni a vonal túlsó végén lévő személytől a bankszámlájuk megnyitásához (internet banking) szükséges adatokat – tájékoztatott Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment