Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: A megmaradó vakcinákat eladjuk, elajándékozzuk vagy megsemmisítjük

Lengvarský: A megmaradó vakcinákat eladjuk, elajándékozzuk vagy megsemmisítjük
Hegedűs Norbert
2021. 06. 11., p – 18:17

2021. június 11., péntek – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

A nem regisztrált Szputnyikkal való vakcinázást a tárcavezető csak a regisztráció lezárulása után fogja kiértékelni, amire feltételezése szerint két héten belül kerül sor. A várakozók és a már beoltott személyek számára utalva kijelentette: az valószínűleg a reális érdeklődést tükrözi. Az Egészségügyi Elemzések Intézete (IZA) webhelyén (cakaren.vercel.app/projekt) közzétett adatok szerint jelenleg 4695 személy várakozik a Szputnyik V vakcinára. Szlovákiában 100 000 személynek elegendő orosz vakcina van. A kormány korábban kétmillió adagot rendelt.

Szlovákiában hétfőn (június 7.) indult el a Szputnyik V vakcinával való oltás néhány kiválasztott oltóközpontban. Fokozatosan több oltóközpont is csatlakozni fog. A Kassa megyei (Košický kraj) Nagymihályban (Michalovce) szombaton (június 12.) adják be az első Szputnyikot. Az 1300 jelentkező közül 800 kapott időpontot.  „Ha az érdeklődés nagyobb lesz, bízom benne, hogy azonnal reagálni fogunk, és több vakcinát fogunk biztosítani” – fűzte hozzá.

Bevezető

Abban az esetben, ha kimaradnak vakcinák a COVID-19 betegség ellen, három lehetőség jöhet számításba: eladjuk, elajándékozzuk vagy biológiai anyagként megsemmisítjük azokat. Ezt Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter jelentette ki pénteki, kelet-szlovákiai látogatása során.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment