Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová nem tartja hibának, hogy részt vett a titkos találkozón

Čaputová nem tartja hibának, hogy részt vett a titkos találkozón
Hegedűs Norbert
2021. 06. 13., v – 13:42

2021. június 13., vasárnap – 13:42
Friss ikon
Off

Törzs

Čaputová mindezt az RTVS vasárnapi politikai műsorában mondta. Állítja, részéről nem egy átgondolatlan tettről volt szó.

„Nem tehettem meg, hogy nem veszek részt rajta, mivel nekem is járnak a hírszerzői információk. Mikor Heger kormányfő javasolta a találkozót, elfogadtam az invitálást.“ – mondta.

Az elnöknő sajnálja, hogy a találkozóról kiszivárogtak titkos információk, ugyanakkor leszögezte, hogy azon nem tárgyaltak még élő ügyekről.

Čaputová szerint a találkozóról szóló híradások nem különböztetik meg a tényeket az értelmezésektől. Úgy véli, ha valaki befolyásolni próbálta a bűncselekmények kivizsgálását, akkor ennek utána kell járni. Az államfő emlékeztetett, hogy Szlovákiában a rendőrség, a bíróságok és az ügyészségek soha nem látott megtisztulása zajlik.

A parlament előtt felolvasott titkosszolgálati jelentést több hírszerzői információ absztraktjának nevezte, hozzátéve, hogy nem erről tárgyaltak az ominózus találkozón.

Bevezető

Zuzana Čaputová köztársasági elnök nem tartja hibának, hogy részt vett az SIS központjában tartott találkozón az ország vezetőivel. Elismerte ugyanakkor, hogy ma már egy hasonló találkozóra nem menne el.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment