Search by category:
Egyéb kategória

Harmincmillióan kapták már meg az oltást Franciaországban

Harmincmillióan kapták már meg az oltást Franciaországban
Hegedűs Norbert
2021. 06. 13., v – 09:19

2021. június 13., vasárnap – 09:45
Friss ikon
Off

Törzs

Az eddigi tervek szerint jövő kedden kellett volna átlépnie a francia oltási kampánynak a 30 milliós lélektani határt. „Cél teljesítve!” – írta Castex szombaton Twiterren. Az egészségügyi hatóságok mindazonáltal arra figyelmeztettek, hogy a korlátozások lazítása és az járványügyi helyzet javulása miatt nem szabad lankadnia a figyelemnek és az elővigyázatosságnak. Franciaországban a felnőtt lakosság mintegy 57 százaléka kapott egy dózist, és a beoltottak mintegy ötöde kapta már meg mindkét injekciót.

A lazítások értelmében megnyithatnak az éttermek belső terei, az uszodák, edzőtermek, és a kijárási tilalom kezdetét 23 órára tolják el. Péntek este a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia Párizs belvárosában, ahol több száz fiatal ünnepelte maszk nélkül a lazításokat.

Franciaországban 2163-an vannak intenzív osztályon, ami tavaly október óta a legalacsonyabb szint. Emellett a naponta felderített új fertőzöttek száma is 5000 alá csökkent.
 

Bevezető

Átlépte szombaton a harmincmilliót azoknak a száma Franciaországban, akik már megkapták az új típusú koronavírus elleni valamelyik oltóanyag legalább első dózisát – jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment