Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Idén Covid-térképpel nyaralunk

Téma a VASÁRNAPBAN: Idén Covid-térképpel nyaralunk
Mayer-Ázsoth Réka
2021. 06. 14., h – 09:02

2021. június 14., hétfő – 09:02
Friss ikon
Off

Törzs

A beutazás feltételeit minden ország maga határozza meg, általánosságban azonban elmondható, hogy minden közkedvelt nyaralóhelyen vagy oltási igazolványt, vagy PCR-tesztet kérnek. Pontosabban az országba való belépéskor kell ezek valamelyikét felmutatni, de indulás előtt mindenképp érdemes utánanézni, hol mit kérnek. Egyre több ország ismeri el a szlovák oltási igazolványt, de vigyázat, sokan közülük csak akkor, ha a vakcinát az EU is regisztrálta. Csehországba egy napra bárminemű igazolás nélkül is utazhatunk, több napra 72 óránál nem régebbi PCR-teszt, 24 órás antigén teszt vagy oltási igazolvány birtokában – utóbbit már az első adag felvétele után 22 nappal elfogadják.

 

Milyen feltételek mellett utazhatunk Magyarországra? Mi kell, ha Ausztriába utaznánk? Hogyan utazhatunk Horvátországba? Miért fogadja el Görögország szinte minden állam oltási igazolását? Milyen szabályok vonatkoznak arra, aki Spanyolországba, a Kanári vagy a Baleár-szigetekre utazna? Mit kell teljesíteniük a Lengyelországba, Bulgáriába és Olaszországba utazóknak? Kik utazhatnak Törökországba? Mire számítsunk, ha hazaértünk az utazásból? Melyek a zöld, vörös és fekete országok?

Vrabec Mária riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapnak a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

A nyár kicsit szabadabb lesz, mint az elmúlt hónapok, de nagyon oda kell figyelnünk, hová, milyen feltételekkel utazhatunk és mi vár ránk a hazatérést követően. Idén még a programszervezésnél és a csomagolásnál is fontosabb lesz a külügyminisztérium utazási Covid-térképének szemmel tartása.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment