Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A bíróság fontos lépést tett a közbizalom visszaszerzése érdekében

Čaputová: A bíróság fontos lépést tett a közbizalom visszaszerzése érdekében
Hegedűs Norbert
2021. 06. 15., k – 19:44

2021. június 15., kedd – 19:44
Friss ikon
Off

Törzs

„Ján Kuciak és Martina Kušnírová szüleinek és hozzátartozóinak szenvedése a Legfelsőbb Bíróság mai döntése után sem ér véget, de ismét egy lépéssel közelebb kerültek az igazsághoz. A Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát felmentő korábbi ítéletet megsemmisítették, és az ügyet visszautalták újratárgyalásra a Specializált Büntetőbíróságnak” – jegyezte meg az államfő.

Emlékeztetett, hogy Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának az életükkel kellett fizetniük azért, mert az újságíró rámutatott a hatalom cinizmusára. „Az államba és az intézményeibe vetett közbizalom visszaszerzése attól is függ, hogy sikerül-e felderíteni a gyilkosságot és megbüntetni az összes bűnöst. A Legfelsőbb Bíróság ma nagyon fontos lépést tett az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom felújítása érdekében” – fűzte hozzá Čaputová.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő úgy véli, a szlovák Legfelsőbb Bíróság a Kuciak-gyilkosság ügyében hozott keddi határozatával nagyon fontos lépést tett az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom visszaszerzése érdekében.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment