Search by category:
Egyéb kategória

Követelik, hogy idén se lehessen megbuktatni senkit

Több szakmai szervezet, civilszervezet és oktatási intézet azt követeli az oktatási minisztériumtól, hogy idén se lehessen megbuktatni egyetlen diákot sem. A felhíváshoz szakmabeliek, egyetemi oktatók csatlakoztak, és köztük van az országos tanfelügyelet előző igazgatója is.
Azzal érvelnek, hogy a diáknak semmit sem segítene a buktatás, az évismétlés helyett segítséget kell adni nekik a tananyag pótlásához, akár nyári iskolákban, vagy más módon – ennek formáját találja meg a minisztérium és az iskolák.

A járvány első évében, a 2019/2020-as tanévben a minisztérium elrendelte, hogy nem lehet buktatni az iskolabezárások miatt. Idén májusban azonban új rendeletet adott ki, aszerint most lehet buktatni, holott ebben a tanévben jóval kevesebbet jártak iskolába a diákok, mint az előzőben.

A felhívás aláírói rámutatnak, hogy több tízezer gyerek nem tudott részt venni a távoktatásban, vagy ha igen, a távoktatás akkor sem egyenértékű a tantermi oktatással, és a gyerekek megbuktatása egész tanulmányaik, sőt későbbi életük alakulását is befolyásolhatja – segítséget viszont semmiképp nem jelent nekik.

Követelik, hogy idén se lehessen megbuktatni senkit” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment