Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Ugyanazt a felelősséget érzem ma is, amit az eskütételkor

Čaputová: Ugyanazt a felelősséget érzem ma is, amit az eskütételkor
Mészáros Richárd
2021. 06. 16., sze – 22:12

2021. június 17., csütörtök – 07:00
Friss ikon
Off

Törzs

Hozzátette: bár a beiktatás pillanata már csak távoli emlék, ma is ugyanazt a felelősséget érzi, amit az eskütételkor.  Bevallása szerint az elnöksége második évére elsősorban a koronavírus-világjárvány és a politikai válság nyomta rá a bélyegét. Kiemelte: minden állampolgárnak rendkívül nehéz volt az elmúlt időszak.

„Nekem leginkább a személyes találkozások hiányoztak, ezek nagyon fontosak számomra. A következő év talán már a normális kerékvágásba való visszatérésről fog szólni, és több lehetőségünk lesz találkozni egymással”

– jegyezte meg.

Čaputová elnöki beiktatására 2019. június 15-en került sor Pozsonyban, a Szlovák Filharmónia épületében tartott ünnepélyes parlamenti ülésen. Az alkotmány által előírt esküt Ivan Fiačannak, a Szlovák Alkotmánybíróság elnökének mondta el.

Bevezető
Pozsony |

Ha nem is népszerű minden döntésem, és nem is kell mindegyikkel egyetérteni, kijelenthetem, hogy mindig az ország legfontosabb érdekeit, valamint az alkotmány és a törvények védelmét tartottam szem előtt – olvasható Zuzana Čaputová államfő bejegyzésében. Az elnök asszony a közösségi hálón emlékezett meg a beiktatása második évfordulójáról.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment