Search by category:
Egyéb kategória

A nyugat-balkáni országok érdeklődnek a megmaradt Szputnyik vakcinák iránt

A nyugat-balkáni országok érdeklődnek a megmaradt Szputnyik vakcinák iránt
Mészáros Richárd
2021. 06. 18., p – 16:20

2021. június 18., péntek – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

„Feltették nekünk a kérdést az adagok számával kapcsolatban, de erre természetesen még nem tudjuk a pontos választ, mivel a Szputnyikra június 30-ig lehet regisztrálni. De van érdeklődés iránta” – mondta a miniszter, a külügyminisztérium által folytatott tárgyalásokra utalva.

Lengvarský bejelentette, olyan határozatot készít elő a jövő heti kabinetülésre, amelynek alapján Szlovákia eladhatja vagy elajándékozhatja a megmaradt Szputnyik V vakcinát.

Szlovákiában június 7. óta oltanak az orosz vakcinával. 100 ezer ember számára elég ilyen oltóanyag áll rendelkezésre. Az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) oldalán elérhető adatai szerint jelenleg 4947 regisztráló vár a Szputnyik V-re.

Bevezető
Pozsony |

A nyugat-balkáni országok érdeklődnek a Szlovákiában megmaradó Szputnyik V vakcina iránt – erősítette meg Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt) kelet-szlovákiai munkalátogatása során. A fel nem használt vakcina eladásáról vagy adományozásáról szóló határozatot a kormányülésen terjeszti elő a miniszter.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment