Search by category:
Egyéb kategória

Vasárnap már a 12 évnél idősebb gyerekeket is oltják Kassán

Vasárnap már a 12 évnél idősebb gyerekeket is oltják Kassán
Hegedűs Norbert
2021. 06. 21., h – 16:02

2021. június 21., hétfő – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

Ezt a korosztályt a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják. Regisztrálni a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) oldalán lehet. A hét folyamán elektronikus meghívót kapnak az oltásra az érdeklődők.

„A megye nagykapacitású oltóközpontjaiban mostanáig a 16 év feletti fiatalokat oltották, de ezen a héten lejjebb vitte a korhatárt az Egészségügyi Minisztérium. Már a hétvégén beoltjuk az első, 12 és 15 év közötti jelentkezőket. A szülőnek vagy a törvényes képviselőnek el kell kísérnie a gyereket az oltásra. Gyermekorvos is lesz az oltóponton” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

Hétfőig összesen több mint 195 700 oltást adtak be a Kassa megyei nagykapacitású oltóközpontokban és a mobil oltópontokon. Szombaton (június 26.) ismét az orosz Szputnyik V, vasárnap pedig a Pfizer/BioNTech vakcinával oltanak a nagymihályi oltóközpontban. A kassai központban négy napon át, csütörtöktől (június 24.) vasárnapig oltanak. Iglón nem oltanak ezen a hétvégén.

A régióban mobil oltócsoportok is működnek, ezek eddig 12 160 embert oltottak be Kelet-Szlovákiában. Ezen a héten Kassa megye 92 településére, valamint hat szociális intézménybe látgatnak el a mobil oltócsoportok.

Bevezető
Kassa |

Vasárnap (június 27.) oltják Kassán a 12 és 15 év közötti gyerekeket az Ostrovského 1. szám alatti oltóközpontban – jelentette be hétfőn a Kassa Megyei Hivatal (KSK).

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment