Search by category:
Egyéb kategória

A delta variáns behurcolásának megakadályozására szólított fel az orvosi kamara

A delta variáns behurcolásának megakadályozására szólított fel az orvosi kamara
Mészáros Richárd
2021. 06. 22., k – 15:21

2021. június 22., kedd – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kamara közölte, a világjárvány újabb hullámának veszélye miatt szoros ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A szakemberek hangsúlyozták, hogy a vírus az Egyesült Királyságban a legelterjedtebb, ez a variáns okozza a fertőzések több mint 90 százalékát. „Közeledik a szabadságok ideje, és Egyesült Királyságban élő szlovák állampolgárok nagy része várhatóan hazalátogat. Ez azt jelenti, hogy igen nagy a delta variáns behurcolásának kockázata” – közölte a kamara.

Az orvosi kamara szerint a meghozott intézkedéseknek garanciát kell jelenteniük arra, hogy az emberek biztonságban lesznek, meg kell akadályozniuk a mutáció terjedését. A szakemberek a kötelező karantén bevezetésében látják a megoldást, a karantén addig tartana, amíg az érintett megkapja a negatív PCR-teszteredményt.

Bevezető
Pozsony |

Felszólította a kormányt és az egészségügyi minisztériumot a Szlovák Orvosi Kamara (SLK), haladéktalanul tegyenek lépéseket annak megakadályozására, hogy az új típusú koronavírus delta variánsát behurcolják Szlovákiába – tájékoztatott kedden Nancy Závodská, az orvosi kamara kommunikációs és médiamenedzsere.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment