Search by category:
Egyéb kategória

Csallóközi kerékpártúrán a külügyminiszter és az államtitkár

Csallóközi kerékpártúrán a külügyminiszter és az államtitkár
Kiss Bartalos Éva
2021. 06. 22., k – 12:40

2021. június 22., kedd – 13:14
Friss ikon
Off

Törzs

Bősről indult a miniszter és az államtitkár biciklitúrája, amelyet Ivan Korčok kezdeményezett. A külügyminiszter lapunknak elmondta, hogy értékelni és fejleszteni kell a szlovák-magyar kapcsolatokat, ugyanis a jó viszony ellenére az elmúlt időszakban több negatív visszajelzést is hallott.

„Számomra sem volt kellemes, amikor úgy próbálták beállítani a helyzetet, hogy úgy tűnjön, nem baráti kapcsolatokat ápolok a magyarokkal. Ezért javasoltam, hogy biciklizzünk egyet a déli országrészben bicikliznénk egyet” – mondta a miniszter.

Filip Mónika is örült a felkérésnek, bár a lelkesedését beárnyékolta, hogy a hét elején ellopták a biciklijét a fővárosban. „Feltörték az autómat, és éjszaka ellopták a kerékpárom, amit egy éve vettem, úgy hétezer kilométert tettem már meg vele. Szerencsére egy barátom segített, az ő biciklijével teljesítem a túránkat” – tette hozzá az államtitkár.

Mindkét politikus kiemelte, hogy fontos a kedvező kapcsolatok további fejlesztése és ápolása, valamint azt is, hogy az itt élő magyarok gazdagítják az ország kultúráját. „Tudom, hogy a polgármesterek is megerősítik, hogy nemcsak Magyarországgal jók a kapcsolatok, hanem az itt élő szlovákok és magyarok között is” – folytatta Korčok.

túra

Fenes Iván Bős polgármestere örömmel fogadta a vendégeket. „Leginkább annak örülök, hogy a miniszter úr és az államtitkár asszony trikóján magyarul is rajta volt, hogy „Együtt Szlovákiáért” – jegyezte meg Fenes Iván. Bősön az egyik vendéglátós közös fotót is kért a két politikustól, akik nem sokkal kilenc után indultak el Dunaszerdahelyre. Az út során Nagymegyeren is megpihennek, Komáromban zárul a túra.

Biciklitúra a Csallóközben
2021. 06. 22., k – 12:51
Kiss Bartalos Éva

Gallery images
1

2

3

4

5

6

7

Bevezető
Bős |

Közös kerékpártúrával erősíti a szlovák-magyar kapcsolatokat Ivan Korčok külügyminiszter és Filip Mónika az oktatási minisztérium államtitkára, akik ma reggel nyakukba vették a déli régiót. Bőstől Komáromig bicikliznek.

Település / hely
Bős

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment