Search by category:
Egyéb kategória

Megnéztük, milyen az új Fabia élőben, és már az árát is ismerjük

Megnéztük, milyen az új Fabia élőben, és már az árát is ismerjük
Demecs Péter
2021. 06. 22., k – 14:31

2021. június 22., kedd – 14:54
Friss ikon
Off

Törzs

Mint ahogy arról korábban írtam, a Fabia aktuális generációja első ízben épül az MQBA0 moduláris keresztmotoros platform műszaki alapjaira, amely a Volkswagen-csoport padlóvázaként még tágasabb belteret tesz lehetővé. 4108 milliméteres hosszúságával a Fabia jóval nagyobb lett és először lépi túl a négyméteres határt.

Azt, hogy a Fabia megnőtt, élőben is látni, az autó valóban hosszabb, s ennek köszönhetően az utastérben is jóval több hely van. Miután én, a 178 centiméteres magasságommal beültem a volán mögé, a hátam mögötti ülésre a közel kétméteres kollégám is elfért. Nem mondom, hogy hatalmas helye volt térdmagasságban, de azért elfért.

Fabia

Leírás

Különösen tetszik a vadonatúj, élénk Phoenix metálfényezés, a Fabia összesen kilenc színben lesz elérhető.

Nagyon ütős dizájn

Ami a külsőt illeti, a Fabia sokkal modernebb lett. Az egyértelmű, éles vonalvezetésnek köszönhetően az egész dizájn dinamikusabb. Különösen tetszik a vadonatúj, élénk Phoenix metálfényezés, a Fabia összesen kilenc színben lesz elérhető.

A méretváltoztatásnak köszönhetően természetesen a csomagtér is tágasabb lett. A klasszikus piaci szegmens már eddig is legnagyobb, 330 literes csomagtértérfogata további 50 literrel 380 literre nőtt. A kiállított autóban még teljes értékű pótkerék is elfért a csomagtér legalján.

Az éles vonalvezetés és újfajta formák az utastérben is megjelenek. Teljes új, nagyon szokatlan az ajtók belső kilincse. A műszerfalon persze domináns helyet kapott a központi szabadon álló érintőképernyő, amely már teljesen más minőséget képvisel. Extraként lesz rendelhető a modellhez a digitális műszeregység. Az egyes vezérlési funkciók egy része még klasszikus gombon keresztül kezelhető, ami jó hír.

Teljesen más utastér

Az utastér egyébként nagyon modern benyomást keltett rám, a formák összességében tetszenek, bár én nem nagyon vagyok híve a világos lakozott műanyagnak, amelyből az ízlésemhez képest kicsit túl sokat használtak fel a műszerfalon. A műszeregység feletti Fabia felirat viszont nagyon tetszett.

Nem látni, de említésre méltó, hogy az új platformnak köszönhetően az autóban számos új technológia és rendszer is elfér. Első alkalommal jelenhet meg a járgányban az adaptív sebességtartó, vagy a holttérfigyelő rendszer, s már az anyósülésen is lehet Isofix gyerekülés-rögzítő. Az utasok biztonságáról összesen kilenc légzsák gondoskodhat.

Sajnálom, hogy az Octaviából ismert volán került a Fabiába, ezzel én egyszerűen nem tudok megbékélni. Nem a formájával, fogásával van a gond, inkább az egyes funkciók volánról való vezérlése olyan bonyolult és kicsit logikátlan a számomra.

Fabia

Leírás

Miután én, a 178 centiméteres magasságommal beültem a volán mögé, a hátam mögötti ülésre a közel kétméteres kollégám is elfért. Nem mondom, hogy hatalmas helye volt térdmagasságban, de azért elfért.

11 ezres kezdőár

A motorházban egyébként a Volkswagen-csoport jelenlegi EVO-motorgenerációjának öt benzinüzemű erőforrásának valamelyikét találják, az abszolút alap a 48 kW (65 LE) motor lesz ötgangos manuális sebességváltóval és Active felszereltségi szinttel, összesen 11 760 euróért. Már az alapfelszerelés része lesz a LED-fényszóró, a vészfékező, vagy a Lane assist rendszer, amely a sávban tartja az autót. Az Ambition felszereltségi szint 12 560 eurónál kezdődik, a Style pedig 14 760 eurónál. A Fabiához egyébként elérhető lesz a tolatókamera, az elülső parkolószenzorok, a szélvédő fűtése, a kulcsmentes nyitás és startolás, vagy a CarPlay és Android Auto alkalmazásokat támogató SmartLink.

Az 1.0 MPI erőforrásból kettő lesz, a már említett alapon kívül még az 59 kW (80 LE) teljesítménnyel rendelkező motor. A TSI erőforrások kínálata 70 kW (95 LE) teljesítménynél kezdődik, s ebben az esetben is csak az ötgangos manuális váltó lesz elérhető. A hatgangos manuális vagy a hétgangos DSG-váltó csak az erősebb, 81 kW teljesítménynél kezdődő motorokkal párosítható.

Megnéztük, milyen az új Fabia élőben, és már az árát is ismerjük
2021. 06. 22., k – 14:47
Demecs Péter

Gallery images
Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Fabia

Leírás

Demecs Péter felvételei

Bevezető
Pozsony |

Néhány szakújságíró ma testközelből is megnézhette a Fabia negyedik generációját, a meghívottak közül az Új Szó sem hiányzott. Milyen a dél-szlovákiai vásárlók körében is rendkívül közkedvelt népautó negyedik generációja?

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment