Search by category:
Egyéb kategória

Pozsony–Komárom vasútvonal – A közlekedési tárca kilenc szolgáltatóval tárgyal

Pozsony–Komárom vasútvonal – A közlekedési tárca kilenc szolgáltatóval tárgyal
Mészáros Richárd
2021. 06. 22., k – 16:09

2021. június 22., kedd – 16:19
Friss ikon
Off

Törzs

A tárcavezető hozzátette: a vonalra kiírt versenytárgyalás nem az elképzelései szerint zárult le, ezért egyetlen lehetősége maradt, közvetlenül tárgyalni.

A Szlovák Közlekedési és Vidékfejlesztési Minisztérium egyelőre kilenc szolgáltatóval tárgyal, ezek a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK), a RegioJet, az Arriva, a Yosaria Trains, a České dráhy, a Leo Express, az ÖBB, a Gysev és a Polregio.

Doležal azt ígérte, a minisztérium június végéig közzéteszi a keretfeltételeket, amelyek alapján elbírálják majd a benyújtott ajánlatokat. Megjegyezte, hogy a hatályos szabályozás értelmében leghamarabb az európai közlönyben való közzétételt követő egy év letelte után köthetnek csak szerződést. „A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy évünk van rá, hogy tárgyaljunk és a lehető legkedvezőbb megállapodást kössük meg. Emellett más érdeklődők is lehetőséget kapnak bekapcsolódni a versenybe” – fűzte hozzá.

Bevezető
Pozsony |

A közlekedési minisztérium „közvetlen odaítéléssel” fogja kiválasztani a közlekedési szolgáltatót a Pozsony–Komárom vasútvonalra. Eddig kilenc érdeklődő jelentkezett – tájékoztatott Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter a közösségi hálón kedden.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment