Search by category:
Egyéb kategória

Magyarországon a szomszédos országok polgárait is be fogják oltani a Covid ellen

Magyarországon a szomszédos országok polgárait is be fogják oltani a Covid ellen
Hegedűs Norbert
2021. 06. 23., sze – 16:13

2021. június 23., szerda – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

A vonatkozó kormányrendeletet kedden tették közzé a Magyar Közlönyben.

A közlemény szerint Magyarország ezáltal tovább növeli a járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A határ menti régiókban élők a kijelölt határátkelőhelyeken léphetnek majd be az országba, és a kijelölt oltópontokon vehetik majd fel az oltást. Regisztrációjuk az oltóponton fog történni. A vakcinák között nem válogathatnak.

Szlovákiából Pozsony, Nagyszombat, Nyitra, Besztercebánya és Kassa megye lakosai élhetnek majd a magyarországi oltás lehetőségével.

Magyarországon eddig mintegy 5,43 millió lakost oltottak be a Covid-19 betegség ellen. 4,62 millióan már mindkét adag vakcinát megkapták. 

Bevezető

Júliustól a Magyarországgal szomszédos országok határ menti régióiban élő állampolgárok is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Erről az operatív törzs tájékoztatott a koronavirus.gov.hu weboldalon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment