Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia 160 ezer adag Szputnyik V vakcinát ad el vagy adományoz

Szlovákia 160 ezer adag Szputnyik V vakcinát ad el vagy adományoz
Hegedűs Norbert
2021. 06. 23., sze – 12:32

2021. június 23., szerda – 13:00
Friss ikon
On

Törzs

Keddig (június 22.) 14 214-en jelentkeztek a nem regisztrált vakcinára. Eddig 8004 embert oltottak be az orosz oltóanyaggal. A kormány szerdai ülésén döntött arról a javaslatról, hogy a Szputnyik V vakcinát harmadik országokkal kötött kétoldalú megállapodások alapján értékesítse vagy eladományozza.

„Tekintettel a járványügyi helyzet súlyosságára és az országok közötti kölcsönös együttműködés szükségességére ahhoz, hogy a COVID-19-járvány terjedését lelassítsuk, a nyugat-balkáni országok megsegítésére a Szputnyik V vakcina adományozását javasoljuk. Ugyanakkor azt ajánljuk, hogy a harmadik országok érdeklődésére további vakcinákat kínáljunk eladásra, hozzájárulva ezzel a világjárvány hatásainak csökkentéséhez” – olvasható a jóváhagyott dokumentumban.

Argentína is érdeklődik a Szputnyik V vakcina megvásárlása iránt, az adományozás iránt pedig Bosznia-Hercegovina, valamint Észak-Macedónia és Albánia. Montenegró szintén érdeklődik az oltóanyag megvásárlása vagy adományozása iránt egy államközi megállapodás formájában.

Bevezető

Szlovákia 160 ezer adag Szputnyik V vakcinát ad el vagy adományoz, elsősorban nyugat-balkáni országoknak. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment