Search by category:
Egyéb kategória

A háziorvosok és a gyermekorvosok is olthatnak COVID ellen

Elena ProkopováAz Egészségügyi Minisztérium sajtótájékoztatója az ambuláns COVID-19 elleni védőoltásokról. A jövőben az általános és gyermekorvosoknál is be lehet majd oltatni magunkat. Ehhez várják az illetékesek az orvosok jelentkezését. A vakcinákat a gyógyszertárak fogják rendelni és tárolni a többi vakcinához hasonlóan. Gömörben ez sokat segíthet az átoltottság biztosításában, mert ott csak nagyon kevesen tudnak ellátogatni a nehézkes közlekedéssel megközelíthető oltóközpontokba. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, Elena Prokopová gyermekorvos és Monika Palušková Szlovákiai Általános Orvosok Társaságának elnöke  tájékoztatta az újságírókat.

A háziorvosok és gyermekorvosok számára az oltási programba való regisztráció szerdától érhető el az egészségügyi minisztérium honlapján. Monika Palušková, a Szlovákiai Általános Orvosok Társaságának elnöke elmondta, hogy a legfontosabb, hogy azok is megkapják az oltást, akik nem tudják, vagy nem tudnak elmenni az oltóközpontba. További cél a szociális intézmények alkalmazottainak és ügyfeleinek beoltása.

A sajtótájékoztatón szó volt a GreenPass alkalmazásról is, amit június 26-án, szombaton kíván elindítani a minisztérium. Arra kérte a miniszter az érdeklődőket, hogy ne az első nap első óráiban akarjon mindenki hozzáférni, mert a rendszer ugyan elég strapabíróra van tervezve, de napi egy millió érdeklődő fölött nem biztos, hogy stabilan fog működni.

Kamil Száz, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint eddig 64 orvos jelentkezett a járóbeteg-rendelőkben a COVID-19 vakcinázási programra.

A rendelőkben az oltás a szokásos módon történik majd, az orvosok csak a saját betegeiket olthatják be. Az oltóközponthoz képest a különbség az lesz, hogy a teljes folyamatot az oltási időpont egyeztetésétől az oltás végrehajtásán át a rendszerben való rögzítésig a körzeti orvos végzi majd. Az oltóanyagok rendelése és elosztása a gyógyszertárakkal együttműködésben történik, amelyek közül jelenleg 704 vesz részt az elosztási folyamatban.

A háziorvosok és a gyermekorvosok is olthatnak COVID ellen” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment