Search by category:
Egyéb kategória

Júliustól a körzeti orvosok és a gyermekorvosok is oltanak

Júliustól a körzeti orvosok és a gyermekorvosok is oltanak
Hegedűs Norbert
2021. 06. 24., cs – 13:17

2021. június 24., csütörtök – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján erősítette meg Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter. Az érdeklődőknek a kezelőorvosuknál kell jelentkezniük.

„Az oltás az egyedüli módja a Covid-19 világjárvány leküzdésének” – hangsúlyozta a tárcavezető. A körzeti orvosokat és a gyermekorvosokat arra kérte, hogy segítsenek növelni a beoltottak számát. Hozzátette: az esetleges súlyos mellékhatásokért az állam vállalja a felelősséget. A rendszerbe szerdáig (június 23.) 64 orvos jelentkezett be.

Az oltóközpontok továbbra is nyitva állnak az érdeklődők előtt, közölte Monika Palušková, a Körzeti Orvosok Szlovákiai Társaságának elnöke. Elena Prokopová, az egészségügyi minisztérium gyermekgyógyászati szakértője bízik benne, hogy az oltási kedvre jó hatással lesz a gyermekorvosok, a gyermek páciensek és a szüleik közötti bizalom.

Az oltóanyagok megrendelése és elosztása a gyógyszertárakkal együttműködésben történik majd. Az időpontfoglalás az adott rendelőben érvényes szabályok szerint fog történni. A korona.gov.sk oldalon keresztül minden beoltott igényelheti majd a nemzetközi oltási tanúsítványt. Az egyes orvosi rendelők az egészségügyi tárca weboldalán keresztül jelezhetik oltási szándékukat.

A háziorvosok csak a saját pácienseiket olthatják be. A Pfizer/BioNTech konzorcium által előállított Comirnaty vakcinákat fogják alkalmazni.  

Bevezető

Júliustól a felnőtt lakosok, valamint a 12-15 év közötti kiskorúak a kezelőorvosuk rendelőjében is felvehetik a Covid-19 betegség elleni védőoltást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment