Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ: Tornádó pusztított Dél-Morvaországban – többtucatnyi sérült, hatalmas anyagi károk

VIDEÓ: Tornádó pusztított Dél-Morvaországban – többtucatnyi sérült, hatalmas anyagi károk
Mészáros Richárd
2021. 06. 24., cs – 22:52

2021. június 24., csütörtök – 22:58
Friss ikon
Off

Törzs

A térségben rendkívül ritka, nagy erősségű szélvihar a legnagyobb károkat Hodonín és Břeclav városok környékén okozta. A régióban mozgósították a mentőket, a tűzoltókat és a hadsereg speciális egységeit, amelyek azonnal megkezdték a mentési munkálatokat. Jan Hamáček belügyminiszter bejelentette, hogy válságstáb alakul a munkálatok irányítására.

Marek Babisz, a Břeclavhoz közeli Hrušky község alpolgármestere a televíziónak azt mondta, hogy a tornádó elpusztította a település felét.

„Településünkön tornádó söpört végig, amely a falu felét a földdel tette egyenlővé. Csak a házak falai maradtak meg, tetők és ablakok nélkül. A szélvihar megrongálta a templomot is, ledöntötte a templomtornyot és elvitte a tetőt. Tető nélkül maradt az iskolánk is. A vihar százéves fákat döntött ki. Szörnyű a helyzet” – ecsetelte a falu állapotát az alpolgármester.

Az erős szélvihar hasonló pusztítást végzett a szomszédos Moravská Nová Ves településen is. Marek Košut, a falu polgármestere a televíziónak azt mondta, hogy több száz ház rongálódott meg.

Mindkét településen a szélvihar számos sérülést okozott. A televízió értesülései szerint több tucatnyi embert kellett kórházba szállítani. A hodoníni városi kórház megerősítette, hogy az esti órákban több tucatnyi sérült személyt kezeltek. A tornádó a városban egy autóbuszt is felborított és lesodort az útról. A buszbaleset sérültjei szintén kórházba kerültek.

Michaela Malachová, a meteorológiai intézet szakértője a ČTK cseh hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy a rendkívüli erejű szélvihar valószínűleg tornádó volt, bár ez a jelenség a régióban rendkívül ritka.

Kostel a škola v Hruškách. Ulice pokryté trámy a cihlami. Zdroj:facebook #hodonin #hrusky #tornado pic.twitter.com/VhPIf8QI9T— Martin Sekanina (@martinsekanina) June 24, 2021

Bevezető

Tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió (ČT24).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment